27. elokuuta 2014

Tottista

Eilen illalla tottista Huhdan koulun pihalla Maijun ja Tiian kanssa. Ensin häiriötreeniä. Tiia teki Amstaffi-Aatun kanssa, Maijulla oli ensin Tanskandoggi-Pimu ja sitten Phalene-Frei ja minä tein Boltin kanssa. Aloitin Boltilla sivulletuloista. Taas etutassut kannelle ja siitä sivulle, niin että etutassut pysyy koko ajan kannen päällä, vaan takapää tekee työn. Merkille lähetystä jo 3metrin päästä, meni tosi hyvin! Maahan menoa, niin että peruuttelin ja koira tekee liikkeestä, namipalkka jalkojen väliin. Ja seisomista samalla tavalla, mutta pallopalkka koiran taa. Sitten seuraamista, kiertelin näitä Boltille vieraita koiria ja palkkasin tiheästi. Kerran taisi katsekontakti pudota - oho - muutama askel taa ja uudestaan liikkeelle. Tein erikseen ekat käännökset "seuraa"-käskyllä. Eli yksi askel, käännös ja pysähdys, palkka kun koira tulee oikein. Oikealle käännöksessä tuppasi liian eteen, mutta saatiin muutama hyväkin loppuun. Vasemmalle heitti oikein pyllyä, ihan kun olisi aina tehnyt näitä ッ

Liinulle tottiskaavion seuraaminen. Lähtö otettiin muutaman kerran uusiksi, kun pomppasi heti edistämään. Muuten kaavio meni tosi hyvin, kerran taisi katsekontakti pudota ja taas vaan "oho" pari askelta taakse ja uudestaan. Sitten istuminen, maahanmeno-luoksetulo, seisominen-luoksetulo. Kaikki muut hyvät, mutta seisomisessa tuli muutaman askeleen eteenpäin, kun ennakoi luoksetuloa. Käskin peruuttaa takasin ja sitte otin luoksetulon. Tasamaanouto 2kg kapulalla, ei ongelmia. Sitten vein eteenmenopalkan ja otin eteenmenon. Seuraaminen oli sellasta väijymistä, niin kääntyilin yms siinä ennen kun päästin. Toinen eteenmeno, niin ettei siellä ollut palkkaa, mutta Lii ei halunnut mennä maahan, niin uusikshan se meni. toisella kertaa tosi hyvin, täytyy ite muistaa se äänenpaino muuttaa.

Rossille ihan sama setti. Seuraamisessa katsekontakti putosi 2 kertaa. Täyskäännöksiä täytyy hioa. Jäävät ja luoksetulot ihan loistavat. Tasamaanoudossa toi kapulan hyvin, mutta just ennen kun olisin ottanut kapulan, pudotti sen mun jaloille. Joten uusiks ja sitten piti hyvin. Tuo on edelleen vastenmielinen tuo 2kg kapula Rossille. Eteenmenossa ensin ilman palkkaa, eikä hänkään mennyt ekalla kerralla maahan vaan jäi istumaan. Uusiks ja sitten oli hyvä, tässäkin taas voi sen tokomaahankäskyn äänenpainon unohtaa ja ottaa tiukemmin. Toinen kerta suoraan palkalle. Eteenmenon valmistelevaanosuuteen, eli seuraamiseen keskityttävä nyt, eli ennakointi pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti