1. heinäkuuta 2011

Taas laahaa päivitykset perässä :)

Tottikset on jatkuneet aika pitkälti samallalailla, Rossin viettiä nostaen ja tekniikkaa tehden. Liinulle tokoliikkeitä. Tänään aamulla kävin ottamassa Liinulle noudot kisanomaisesti ja eteenmenon, meillä on illalla hakukoe omalla kentällä. Samall kävin ottamassa kisaesineruudun, joka meni oikein hyvin. Ross haki myös yhden esineen. Kävimme hihnassa hakemassa hajun esineestä (50metrissä) ja palattiin takaisin lähetys linjalle, suora pisto ja esine ylös :) Liinulla on muutaman kerran otettu aika vaikeita esineruutuja, mutta tämän tyttö kyllä osaa.

Jälkeä olen tehnyt jonkin verran. Liinulle 2 jälkeä, toinen 200m suora kepeistä ylös 4/6. Oli vieraat kepit ja se näköjään vaikutti noinkin paljon. Saisi vain useammin kavereita lähtemään jäljelle, niin saisi vieraita keppejä ja jälkiä. Toinen jälki 120m suora kepeistä ylös 4/5. Olen nyt krepannut jäljen itselleni hyvin, jotta tiedän koska Liinu on jäljellä ja koska ei. Moitin sitä jos se on pois jäljeltä ja silloin se hakutuu itse takaisin jäljelle. Jo muutaman tälläisen jäljen jälkeen, koira jäljestää paremmin nenä maassa, eikä haahuile koko ajan siksakkia. Rossille pellolla 2 jälkeä. Molemmat alkanut kolmiosta ja jatkunut eteenpäin n.10m. Joka askeleella nyt 2 pikkunamia, kantapäässä ja varpaidenkohdalla. Jatkumo on nyt niin hyvä, että rynniminen on jäänyt pois, koira on paljon maltillisempi. Ei nosta nenää enää ollenkaan ylös! Kiitokset vaan Anskulle meidän koutsaamisesta!

Sitten hakua, josta itsellä on jotenkin motivaatio hukassa, kun koirat polkee paikallaan... Liinun kanssa otettu muutamat haukkureenit, mutta ei siitä kyllä haukkuvaa saa millään. Haukkuu korkeintaan 10 haukkua ja lähtee maalimieheltä pois. Joten takaisin rullaan. siinä sitten ratkotaankin varmaan seuraava vuosi valeilmaisuongelmaa... No tänään kuitenkin kisaamaan haussa, olin ilmoittanut Liin jo ennen ongelmaa. Pistot sen sijaan on nyt Liinulle enemmän kuin kunnossa. Viime treenissä tein sille 200m 2 maalimiestä, pistoja tuli n.14 joista jokainen oli kuin suoraan oppikisrjasta!! Rossikka polkee nyt pahasti paikoillaan, eikä vika ole missään muussa kuin minussa. Risteilyä tehtiin, mutta en tajunnut alkaa peittämään maalimiehiä ajoissa ja nyt minulla on täysin silmillään etsivä koira. Juoksee syvälle, jos ei heti näe jotain juoksee viivana takaisin minun luo. Ei siis jää etsimään maalimiestä. Nyt on sitten muutama treeni otettu äänillä ja nenä on auennut hiukan, luulen että siirrytään tästä hajun hakuun. Ja maalimiehet ovat aina ihan täysin peitettyjä!

Agia ei olla otettu kuin Rossin kanssa 2x2 keppitreeniä. Nyt on 2 keppiparia, jotka ovat asennossa klo: 1 ja 7. Eli lähellä ollaan suoria keppejä :)

1 kommentti:

  1. Toihan oli hyvä vinkki mullekin, että jäljellä voisi laittaa kaksi namia askeleelle, varmaan tarkentaisi jäljestystä sekin. Nyt on kyllä ollut suuri hyöty kun ollaan paljon treenattu juuri lyhyttä namijälkeä nurmikolla, on tarkentunut jäljestys ja turha vauhti lähtenyt pois! :)

    Toi keppien opetustapa on kyllä mielenkiintoinen, kuullut olen mutta en koskaan nähnyt sitä tehtävän. Itsekin voisin varmaan seuraavan koiran kanssa harkita tuollaista tapaa..

    VastaaPoista