19. heinäkuuta 2011

Tottis päivitykset

Ross ottanut hauskoja lyhyitä pätkiä. Tehty kahden lelunleikkiä mm. kahdella metallikapulalla, 2 noutokapulalla, 2 frisbiillä, 2 narupallolla yms yms. Tää on sille parasta mitä se tietää ja kapuloiden yms palautus on kyllä super nopea :) Metallikaan ei suussa haittaa!
Eteenmenoa ollaan otettu jo ekoja kertoja niin, että Ross ei näe palkkaa vietävän kentän päähän. Tosin nyt lyhyemmältä matkaa, ja toimii hyvin :)
Maahanmeno jäävissä on aika pitkälti valmis (vain seuraaminen puuttuu). Seisomisessa ongemaksi on nyt muodostunut asentoon jääminen. Se kyllä pysähtyy nopeaan käskystä, mutta parin sekunnin päästä hiippailee perään. Eli täytyy ihan pikkuhiljaa alkaa kasvattamaan kestävyyttä tähän. Istumista tehdään edelleen niin, että koira peruuttaa ja siitä "sit". Josko se oikea tekniikka pian sieltä jäisi päähän :)
Istumisesta maahanmenoon on alettu kiinnittää huomiota lonkka-asennon kanssa. Fyssari käynnin jälkeen on eväät kunnossa suoraan makaamiseen ;)
Avoimen luokan kaukokäskyt on aika jees, se on yksi Rossin lemppari liikkeistä. Tosin ihan metrin päästä vielä.
Sivulletulo on tullut paljon nopeammaksi kaikkien viettinostatusten kautta, siihen olen nyt todella tyytyväinen.
Seuraaminen on hyvää, siitä alla video todisteena. Imuttamalla mennään vielä, mutta namia pikkuhiljaa nostellaan ylöspäin ja vaihdetaan jossain vaiheessa leluun.Liinu ei ole kauheasti tokokokeen jälkeen tokoillut/tottistellut. Muutama hauska lyhyt seuraamispätkä otettu ja alettu opettelemaan uutta rutiinia seuraamisen aloittamiseen. Josko sillä kisassa seuraaminen tuntuisi myös mukavalta. ruutu tehtiin nyt niin, että kaveri heitti lelun Liinulle ruudun taakse, kun se oli ruudussa tai juuri menossa ruutuun. Aluksi meinasi tehdä vaan merkin kiertoa ruudun tötsällä, mutta hyvin muistui muutaman toiston jälkeen, mitä piti tehdä. Merkin kiertoa ollaan otettu ja nyt se on Liinun mielestä hauskaa, kun koskaan ei tiedä mitä tulee tapahtumaan. Paljon siis variaatioita treenaamiseen, niin ei pieni BC kyllästy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti