4. heinäkuuta 2011

Liinun kokeet

Huhheijaa mikä v-loppu takana. Perjantaina Raumalla Liinun kanssa yöhakukokeessa, josta kotiuduttiin klo:3 yöllä ja sitten seuraavana aamuna Julian koulutukseen klo:10, jossa meni 8h, sitten su aamulla Ulvilaan tokokokeeseen, kehään klo:9.

Aloitetaan hakukokeesta. Liinulla on siis vahva valeilmaisu ongelma, ja se näkyi! Ilmoittauduin tuomarille "Janika Karenmaa ja Bordercollie narttu Starsky Makes The List ilmoittautuu henkilöetsintään. Koira ilmaisee rullalla ja usein" Vähän se herätti hilpeyttä tuomarissa, mutta totta joka sana :) Liinu oli tehnyt n. 4 pistoa, joista tullut jokaiselta rulla suussa. Päätin sitten jostain syystä hyväksyä viidennen piston koiran tultua vasemmalta rulla suussa. No se oli vale... Sitten jatkettiin rataa ja n.120m kohdalla huusin "täällä", mutta koira viipyi kauan vielä metsässä, joten tiesin sen olevan maalimiehellä. Tästä maalimies ylös, jeij! Jatkoin rataa, koira tulee "enää" vain joka kolmannelta pistolta rulla suussa. Oikealta n.230m kohdalla koira viipyi taas kauan metsässä "täällä"huudon jälkeen ja tästä nousi vasemmalta 300metristä maalimies ylös. Lähetin sitten siitä 230metrin kohdalta oikealle ja koira tulee rulla suussa todella lyhyen ajan kuluttua. Ajattelin, että koska se tulee ilman kutsua pois, se on löytänyt maalimiehen. Lähdettiin näytölle ja n. 20metrissä koira pysähtyy seisomaan ja valehan se oli. tuomari sanoi, että "tuossa on maalimies" ja näytti siitä 5metrin päähän oikealle. Hän oli myös ollut ihan varma että koira tulee maalimieheltä, mutta ei sitten ollut kuitenkaan käynyt siinä. Jouduttiin lopettamaan siis tähän. 2 maalimiestä, 2 valeilmaisua ja 105pistettä. tuomari tykkäsi todella paljon meidän tyylistä ja koira työskenteli rullaa lukuunottamatta täydellisesti. Hienot pistot ja hallinta. Esineistä sitten 2 ylös ja pistreitä 22. Taas kovasti kehuja työskentelystä :) Tottiksessa seuraaminen ihan PASKAA! Jätätti ja henkilöryhmä oli vissiin kamala, siellä jätätti ja ei edes istunut. taas on vissiin vähän kokeilu vaihe päällä... No tottiksesta kuitenkin 83pistettä, ei yhtään liike virhettä, vain seuraaminen huonoa ja hyppynodossa rämpi esteen yli toiseen suuntaan ja kiersi toiseen suuntaa. Eteenmeno täydellinen :)

Sunnuntain tokokokeesta ei ole kauheasti kerrottavaa. Paikalla istuminen 10, paikalla makuu 10, ruutu 0, Zeta 5, seuraamisen kohdalla keskeytin. Ruudussa lähti jonnekin ihan toiselle tötsälle, eikä löytänyt ruutuun no näitä sattuu se on ihan  ok. Mutta Zetassa seuraaminen taas iha PASKAA, ja istumisessa jäi seisomaan. Itse seuraamisessa tehtiin muutaman suoran ja käännöksen verran, koira käveli loppuvaiheessa 2metrin päässä minusta, otin koiran kainaloon, ja sanoin tuomarille kiitos ja vein koiran autoon. Koira autossa vähän aikaa, hihna kaulaan ja parkkiksella "seuraa". Ei ongelmaa!!!!!!!!!!!!!!!!! Se niin tietää, etten voi kokeessa vaatia siltä, voi vidu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti