25. helmikuuta 2013

Kisaa ja treeniä

Ei saisi pitää näin isoa taukoa blogikirjoittelussa, nyt en enää muista kaikkea :D

Rossin ekat 3-luokan agikisat meni loistavasti! Ekalta radalta 5 (puomin ylösmeno), toiselta radalta 5 (kielto) ja hyppäriltä hyl. Tuosta puomin ylösmenosta en ota mitään ressiä, sitä ei ole ennen sattunut. Tosi hienoja ratoja ja vauhtia riitti! Oma asennen oli kohdillaan, enkä varmistellut mitään, hyppärillä olin jo niin väsynyt, että en yksinkertaisesti juossut täysiä ja olin pahasti myöhässä.

Olen nyt naksutellut kotona Rossille 2on2off asentoa uudella käskyllä ja niin, että koiran pitää seisoa siinä, koska menee helposti maahan ja kyylää. Tosi hyvin oppinut ja eilen pääsin ekaa kertaa tekemään kokonaista puomia tällä uudella käskyllä. Ross ei himmannut lainkaan, vaan tiesi heti minne mennä - riippumatta missä minä olin. Aluksi kun juoksin lujaa ohi, niin otti kahdessa toistossa vanhan "kyylä"asennon ja meni maate, mutta kun sanoin uudestaan käskyn "touch", niin nousi heti seisomaan ja palkkasin siitä. Seuraavilla toistoilla tuo kyyläys asento jäi jo pois :) Video Rossin kotikontaktitreenistä.
Naksuttelin eilen myös keppien sissän menoja eri puolita ja todella vaikeista kulmista. Tosi hyvin alkaa kyllä naksulle tarjoamaan oikeaa toimintoa.
Edellis treenissä tein kontakti-putki erottelua. Putki oli U:na A:n alla. Toistoja tuli todella paljon, loppua kohden virhe prosentti väheni huomattavasti. Olen kyllä tämänkin asian opettanut joskus aiemmin, mutta en ole sitä ylläpitänyt (yllätys). Mutta lopputreenistä meni jo niin, että lähetin A:n sivulta A:lle, niin että koiran piti kiertää toinen putken pää A:lle päästäkseen. Samasta kohtaa kauimpaan päähän putkeen, joten koira joutui ohittamaan toisen putken pään ja A:n, että pääsi sinne. Video Rossin erottelutreenistä.

Nyt olen sitten naksutellut kaukojen seiso-istu vaihtoa muutamat kerrat ja menee jo itse "peppu" käskystä istumaan, niin ettei takajalat liiku. Nyt vaan toistoja ja sitten välimatkaa. Saman jutun aloitin eilen seiso-maahan vaihdolle :)
Tunnari pitäis nyt alottaa, siis ihan siihen käskyn "oma" opettaminen ja siihen heti oikea vire. Miten tuo liike tuntuu niin vastenmieliseltä aloittaa, vaikka tiedän, että tuo koira tulee sen tekemään helposti, kun sen antaa vähän miettiä :)
Eilen tokossa tehtiin kokeenomainen treeni niillä liikkeillä, jotka on valmiit. Ekana seuraaminen, liikkeestä istuminen ja luoksetulo - palkka. Kaikki tosi hyviä! Sitten ruutu, liikkeestä istuminen, hyppynouto ja metallinouto - palkka. Ja jeee, ruutukin meni todella hienosti! Jäi ensin ruudun etuosaa, mutta korjasi heti itse taaemmas :D Nyt on siis tosiaan nuo liikkeet kisavalmiit, enää ne hiton kaukot ja tunnari ;)
Päästiin TVA Porin jäseneksi ja EVL-ryhmään! Tiina ja Lumikin pääsi samaan ryhmään, jospa siellä viimeistään saadaan nuo kaket ja tunnari kuntoon ja päästään treenaamaan jo EVL-liikkeitä.

Liinun kanssa on edelleen hiottu seuraamista ja hyppyä. Kyllä ne kesällä on huippukunnossa :) Eilen hiottiin noutoa. Ensiksi iskunoutoa - heitin kapulan, Heli meni heittään sitä vielä kauemmas, lähetin koiran hakemaan ja saman tien palkka, kun otti kapulan. Sen jälkeen alettiin hiomaan noudon alkuasentoa, eli mitä tapahtuu, kun heitän kapulan. Liinuhan kyylää ihan sikana kapulaa, ja on sellainen kiristynyt viulunkieli, joka sinkoaa heti, kun kuuluu inahdus minun suusta :D Heitin kapulan ja tein kuunteluharjoitusta, sanoin mm. tumppi, tuomikirkko yms ja muutaman kerran se singahtikin jo eteenpäin, mutta tuli takaisin, kun tajusi etten sanonut "tuo". Välillä sanoin "seuraa" tai "maahan" yms että joutui tekemään jotain ennen noutoa. Näitä muutamat toistot. sitten tein ihan niin, että heitin kapulan ja odotin katsekontaktia. Ekalla kerralla odotin oikeesti varmaan 3minuuttia, mutta koira edelleen vaan katsoo kapulaa. Pienellä avulla sain sen katseen sieltä minuun ja palkkasin leulla tästä, eikä koira päässyt kapulaa hakemaan. Näitä harjoituksia useampia, ja pikkuhiljaa se katsekontakti tuli sieltä melkein heti, kun olin kapulan heittänyt - lelupalkka. Enkä päästänyt sitä hakemaan kapulaa, kun nyt treeninä oli vaan se ettei kyylää :)
Sitten tehtiin kyyläyksen poistoa myös eteenmenon seuraamiseen. Pallo hallin toiseen päähän, ennakoiva kuiskaus "eteen" ja "seuraa" - lähti ihan heti edistämään tosi paljon. Tein sitten pysähdyksiä, käännöksiä, peruutusta yms, ja kun seurasi nätisti, pääsi eteen. Tosin mietin tässäkin, että jos kuitenkin palkkaisi sen myös lelulla käteen useammin, kuin saa mennä pallolle eteen. Siinähän se ennakointi vähentyisi, ihan niinkuin tuossa kapulateeenissä.

Tällä viikolla onkin taas Jaakon treeni, saatiin 2h kolmeen pekkaan, eli on vähän enemmän aikaa :) Torstaina on RKS:n vuosikokous ja perjantaina ensimmäiset EVL-ryhmän treenit. Lauantaina mennään aksakisoihin ATT:lle ja sunnuntaina jänskäämään Kuuran ja Helin ekaa tokokoetta :)

Ross laulaa Lilolle varmaan jotain balladia :)

Liinu nauttii talvipäivästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti