1. maaliskuuta 2013

Jaakon treeni ja tokoa

Tiistaina oltiin Reettan ja Helin kanssa Jaakon treenissä. Rata oli Jaakkomainen, eli vaikea, päästiin esteelle 15 :D Jaakko huomautti alussa, että minä vain ryntäilin esteeltä toiselle ja jos minulla olisi paskempi koira, olisin pulassa. En siis mennyt koiran kanssa, vaan keskityin omaan ohjaukseen ja unohdin koiran täysin, Ross sitten vain suoritti kaikki esteet siitä läheltä ja menikin oikein. Eli koira pelastaa! Sitten päätin, että nyt me mennään yhdessä, katson koiraa, ohjaan ja liikun samalla. Ja kyllä se tuntuikin ihan eriltä, kun siihen oikein keskittyi, Jaakkokin sen huomasi :) A:lta kepeille meno oli vaikea. Kokeilin ensin sylkkärillä, saatiin muutama onnistuminen, mutta sitte tehtiin se törkkäsyllä eli olin jo keppien vasemmalla puolella ja autoin koiran ekaan väliin. Tässä tuli uutena huomiona, että keppien ensimmäinen väli pitää olla "tyhjä", eli itse seison toisen välin kohdalla kropp kohti ekaa väliä, vain käsi saa olla ekassa välissä vastaanottamassa koiraa. Näin koira ei joudu juoksemaan suoraan sinun "rintaa" päin. Toisena uutena juttuna tuli, ettei Ross kauhean hyvin ragoi niistoon, vaan valuu siitä helposti muille esteille niiston jälkeen. Jaakko oli kaksi päivää sitten keksinyt uuden ohjauksen Chin kanssa ja nyt kokeiltiin sitä Rossillekin. Keksittiin sille nimi "käsijarru" tai "kässäri" :D Toimi kyllä niiston korvikkeena Rossille kuin nenä päähän! Tätä lisää! A:n kontaktit oli Rossilla nyt todella hyvät, tuli joka kerta heti alas 2on2off asentoon, puomillakin tuli heti alas oikeaan asentoon, mutta saisi olla vielä nopeampi. Oikealla tiellä kuitenkin ollaan. Sain vihdoin kunnon vinkkejä Rossin käännöksien hiomiseen, miksen ole aiemmin tajunnut Jaakolta kysyä!?! Treeni-intoa täynnä, ensi viikolla aletaan verkon avulla hiomaan käännöksiä kuntoon!

Jaakon rata
Tuulia tuli Punssin 10vko tyttären Sahtin kanssa hallille. Voi mitsi, miten hieno pentu!!! Sahti oli ensinnäkin sanoinkuvaamattoman kaunis, mutta se luonne!!! Tuli moikaamaan reippaasti, ei mielistellyt yhtään, sitten keskittyi täysillä, kun Tuulia pyysi hommiin. Tuulia teki siivekkeen kiertotreeniä, niin että koira tarjoaa toimintoa itse. Tuulia hädin tuskin kerkesi namikippoon laittamaan palkkaa aina kun Sahti jo tarjosi uudestaa ja uudestaan toimintoa, vau!!! Itsehän olen siis astuttamassa Liinun seuraavaksi Punssilla ja otan siitä itselleni seuraavan harrastuskoiran ja nyt viimeistään pentukuume nousi sfääreihin :D

Eilen käytiin pikaisilla tokoilla hallilla Helin kanssa. Kuuralle yksinkertaista ja hauskaa treeniä kenraalitreeniksi, se meni kyllä niin loistavasti!! Liinulle taas kapulan kyyläyksen poistoa niin kuin viimeksikin, selvää edistymistä. Sitten eteenmenon valmistelevan osuuden hiomista, eli eteenmenon kyyläyksen poistamista. Palkkasin nyt lelulla käteen, kun seurasi hyvin. Päästin eteenmenolle ehkä kerran viidestä, ja silloinkin pysähdyksen kautta. Tässäkin alkoi edistäminen hienosti poistumaan.
Rossille tein myös tuota kapulan kyyläyksen poistoa ja muutaman pätkän seuraamista, sekä kaksi vauhtiluoksetuloa, niin että Heli piti kiinni. Tosi hyvät nopeat ja hauksat treenit, kaikille pelkkiä onnistumisia :)

Tänään onkin sitten ensimmäiset TVA:n treenit :)

Eilen oltiin RKS:n kokouksessa. SL-koiria oli Vuoden koira kilpailuissa hyvin edustettuna.
Ross Vuoden 2012:
- 18. paras näyttelykoira
- 3. paras maksi agilitykoira (tässä harmittaa oma töppi, luulin että vain 5 tulosta saa ilmoittaa ja oltaisiin voitettu, reippaasti, jos olisin ilmoittanut kaikki tulokset)
- 5. paras tokokoira
- 4. paras PK-koira
- Paras PK-tuloksen omaava näyttelykoira (uros)
- Ipin kippo - monipuolisin harrastuskoira
Liinu Vuoden 2012:
- 2. paras PK-koira
Lumi Vuoden 2012:
- 21. paras näyttelykoira
- 4. paras tokkoira
- 3. paras PK-koira
- Paras PK-tuloksen omaava näyttelykoira (narttu)
Nella Vuoden 2012:
- 4. paras näyttelypentu

Lisäksi minä sain hopeisen agilityansiomerkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti