14. helmikuuta 2013

Jaakon aksat ja tiistain tokot

Tiistaina tokottelemassa porukalla. Jotenkin maanpinnalle palauttava treeni, osa asioista meni todella hyvin, osassa sitten taas joutuu palaamaan takasinpäin.
Liinulle seuraamista, se oli todella hyvää, jopa juoksussa seuraaminen. En kertaakaan joutunut muistuttamaan edistämisestä, vaan paikka oli tosi hyvä!
Sitten hyppyä. 40cm ja 60cm meni loistavasti, sitten 80cm alkoi jo KAATAMAAN estettä. Laskettiin sitten takas 60cm, muutama hyvä suoritus ja lopetettiin. Pieni takapakki, mutta pakko sen on jossain vaiheessa tullakin. Ehkä ens kerralla taas menee hyvin :)
Rossille ensiksi noutoa. Siivekkeen kiertäminen ei enää auttanut palautusvauhtiin, vaan aijasi törkeesti. Vaihdettiin tyyliä niin, että Heli piti koirasta kiinni, minä juoksin kauemmas, huusin tuo - Heli antoi kapulan Rossille ja se toi. Ja kyllä toikin lujaa! Tehtiin kolme toistoa ja kerta kerralta tuli nopeemmin! Katsotaan toimiiko tämä vielä ens kerralla :) Ruutua kaukaa lähettämällä, nyt meni heti ekalla ruutuun, mutta mielestäni liian ruudun etuosaan, pyysin pakittamaan, ja kun oli taaempana, heitin pallon. Toinen ihan samanlainen toisto ja päätin laittaa pallon ruudun taakse valmiiksi. Juoksi ihan täysillä ruutuun, pysähtyi oikeaan kohtaan "täp"-käskyllä ja vapautin pallolle, jes! Muutama paikanhakutreeni sivusta vielä päälle. Kaukot oli ihan hukassa, tai siis seiso-istu ja seiso-maahan vaihdot teki niin että takapää tuli eteenpäin. Näissä palataan nyt taaksepäin ja vahvistetaan vielä jumppaamalla! Tuo vähän masentaa, mutta pakko se on hinkata... Seuraaminen oli täydellistä.  Ei muuta :)

Eilen oltiin Reetan ja Pelin kanssa Jaakon treenissä. Alla ratapiirros. Rata oli todella kiva ja haastava! Meidän treenit meni vähän keskustelemiseksi Reetan ja Jaakon kanssa. Keskusteltiin siitä, että miten mun ei kannata ottaa mitään paineita siitä, että kisaan nyt kolmosissa, vaan ihan reippaasti vaan haastamaan itseään kaikilla radoilla, kokeilemaan ohjauksia, joita en normaalisti käyttäisi yms. Annan kaikkeni ja riskit sitten kannattaa joskus! Keskusteltiin myös kontakteista ja Jaakko neuvoi niitä naksuttelemaan (mitä olen muuten nyt kotona tehnytkin). Sanoin, että mielestäni Ross aijaa minua kontakteilla, Jaakko sanoi Zenin tekevän ihan samaa... Aikaa ei siis itse radan tekoon ollut paljoa, mutta sain irti jo noista keskusteluista enemmän kuin mistään treeneistä ihan vähään aikaan!!! Rataa tehtiin kuitenkin, ja päästiin esteelle 16 asti. Este 1 otettiin sivuirtoamisena, koska este 2 tehtiin pakkovalssina, valittiin tämä vaihtoehto juuri sen takia, että nyt loppuu se helpoimman valitseminen ja SE ONNISTUI! Kyllä tuollasesta tulee niin paljon parempi mieli, kun esim olis tehnyt vaan takaakirto-päällejuoksun siihen :) Ainut kontakti, mikä ehdittiin tekeen oli keinu ja Jaakko sanoi, että se oli hyvä, nyt vaan tarkkana että en kehu ennen kun tassut on maassa. Tehtiin ihan super hyviä pätkiä, este 9 oli takaaleikkaus ja siitä kepeille, vitsi se oli magee! Este 12 tehtiin sylivekillä, siitä nopeesti liikkeelle este 15 takaakierto ja saksalainen, jeee! Jaakko sanoi, että minusta huomaa vieläkin sen, että Liinu on pudotellut rimoja, jään kyttäämään kun Ross hyppää. Kehui, että ohjaus on hyvää ja pääsen liikkeellekin hyvin, mutta täytyy luottaa koiraan vielä enemmän, koska se oikeesti osaa :) Lopuksi Jaakko sanoi, että ollaan ihan valmiita kolmosiin! No ollaanhan me, nyt tuli sellanen fiilis, että mennään vaan kisaamaan täysillä, tehään riskillä itseämme koettelevia ohjauksia, niiden onnistuminen  saa niin hyvälle mielelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti