23. marraskuuta 2014

Torstain aksa ja toko vloppu :)

Torstai-aamulla Boltin kanssa 15 min aksatreenit. Tein hyppytreeniä taas yhdellä hypyllä takaakiertoniistotreenissä. Rima oli 25-55cm. Tosi hyvin ja kauniilla tekniikalla hyppää. Jatketaan treeniä. Sitten keinua esteitten kautta ja niin että keinu laskee sen 10cm edelleen. Hyvinhän se meni, alla video.Sitten oli koko vloppu tokokoulutusta Sari Kärnän johdolla. 2x 20min per päivä. La eka treenin halusin tehdä häiriötreeniä, koska olimme meidän agihallilla, missä me ei oltu koskaan tokoiltu, ajattelin Boltin ottavan häiriötä esteistä yms. aloitettiin helposti, eli perusasennon häiriötreenillä. Bolt sivulle ja Sari häiriköi, eka pikkuisen ja sitten enemmän. Ei taidettu kertaakaan saada pojan katsekontaktia pois minusta. Päätettiin sitten vaikeuttaa ja sama seuraamisessa. Ei siinäkään reagoinut mihinkään ääneen tai lentäviin leluihin, vaan ainut asia mihin reagoi oli kun sari sanoi "maahan". Tästä palkkaa ennen kuin ehtii reagoimaan ja sitten taas nou problem. Tehtiin sitten häiriöitä paikkamakuussa. ei taas regointia lentäviin leluihin tai mihinkään muuhun kuin Sari sanoi "tänne", niin  Bolt nousi seisomaan. Kerran palkkaus aikasemmin ja taas oli ongelma poissa.
Sitten tehtiin siivekkeen kiertämisen kautta luoksetulon stoppeja, molempia yksi ja todettiin, että ne ei nyt ollut hyvät ei tehdä enempää vaan muistutellaan pojalle asiaa sitten erikseen.
Iltapäiväntreenissä tehtiin noutoa. Eri variaatioita noudon pilkkomisesta ja kouluttamisesta eri osa-alueisiin. Nouto on teknisesti Boltilla nyt hallussa, nyt haetaan siihen vauhti. Tässä video treenistä, harmi että tajuttiin kuvata vasta toinen setti vain.Sari oli meillä yötä, lenkkeiltiin la illalla ja paljuiltiin kolme tuntia :D Paljussa lilluessa päätettiin, että sunnuntaina opetetaan Boltille lätkä/targetti ja sillä ruutua. Tästä siis aamulla aloitettiin. targetin tarjoamista, siitä targetti ruutuun ja sitten ruutua. Helppoa kuin heinän teko! Bolt tarjosi ruutuunmenoa jo kisamatkalta! Sitten tehtiin seuraamisen tarjoamista. Seuratahan Bolt jo osaa, mutta nyt haettiin takaisin iloisempaa ilmettä. Ja sieltähän se heti tuli, kun poika sai taas tarjota, enkä minä käskyttänyt. Täytyy muistaa pitää tasapaino. Video on tästä setistä.
Toisessa setissä ohjattuanoutoa lätkillä, eli koira keskelle seisomaan, lätkä vasempaan reunaan ja oikeaan reunaan. siitä sitten ohjataan koira vasemmalle tai oikealle. Merkki piti jättää vielä Boltilta pois, kun tarjosi vaan sitä :D Sitten teimme kapulan ja lelun pitoa, niin että Bolt pitäisi tosi lujaa kapulasta kiinni ja vähän jopa vetäisi vastaan. Namin sai kun veti kapulasta/lelusta. Näin saadaan puruotetta vielä tiiviimmäksi. Kiitos hirmuisesti Sarille kivasta viikonlopusta!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti