12. kesäkuuta 2014

Eiliset aksat

Pentutreenit oli ensin, koko kolmikko kasassa eli Bolt, Pingu ja Fox. Teemana sylkkäri ja poispäinkäännös. Tehtiin ensin kuivaharjoittelua kaikki samaan aikaan, jotta saatiin myös häiriötreeniä. Sitten yksitellen hypyllä ja putkella. Kamerakin oli mukana :) Samassa treenissä harjoiteltiin lelunpitoa, kun piti lelua rauhassa suussa, leikki jatkui ja toisina kertoina pyysin irroittamaan.
Kotona ollaan tehty palkasta luopumista, mikä on yksi tärkeimmistä asioista koiran koulutuksessa. Laitan ruokakipon lattialle, jossa on pennun ruoka. Otan siitä aina kourallisen kerrallaan ja tehdään kipon lähellä sivulletuloja yms tokoa, ja käyn kiposta aina hakemassa täyttöä käsiin. Pentu siis oppii, että vaikka palkka on odottamassa jossain, hommat tehdään ensin. Ja tietty tätä täytyy auttaa ensin palkkaamalla kädestä. Vielä Bolt kyttää tosi paljon kippoa ja arpoo hetken, tulisiko luokse vai menisikö kipolle. Niin kauan ei pentu saa palkaa kiposta tässä treenissä, kun osaa olla kyttäämättä. Kun osaa jo luopua kunnolla, voin tehdä muutaman jutun ja palkata kädestä ja sitten vapauttaa lopuksi kipolle syömään ja jossain vaiheessa tehdään juttuja ilman käsipalkaa ja vapautetaan kipolle palkalle. Oliko tarpeeksi epäselvästi kerrottu? :D

Lelun pitoa
Sylkkäri hypyllä
Poispäinkäännös putkella
Rossin kanssa eiliset treenit meni yli odotusten. Taidettiin tehdä suorilta nolla vai tuliko yksi rima alas? Kuitenkin, ihan huippua! Kun lähdettiin hiomaan muutamaa juttua, niin 2-hypyn rima tuli alas koko ajan, joten se piti vahvistaa, että kokoaa oikein. Mutta ti fyssari vaikutti varmaan tähän, eihän heti seuraavana päivänä kuuluisi treenata, mutta nyt oli pakkorako... Täytyy venytellä poikaa parina päivänä kunnolla. Kenun leijeröin keppien takaa ja keinulla edelleen vahvisteena ruokaa maassa kipossa. Kyllä nämä kenraalit meni sen verran hyvin, että ei me mitään ihmeempiä enää treenata ennen THE kisoja :)

Eilinen rata
Ti illalla Markus ja Ira teki keppejä ohjureilla, molemmissa päissä keppejä oli hyppy. Siinä sitten toistoja jos jonkin näköisin häiriöin ja lähetyksin. Selvästi sai koira varmuutta ja vauhti palautui :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti