8. lokakuuta 2013

Vihdoin!

Vihdoin tuli Rossin tasoinen suoritus hakukokeessa! Sunnuntaina ajelin Rossin kanssa Treelle TAVESin järjestämään hakukokeeseen. Päivä alkoi tottiksella Niihaman tottiskentällä. Ross oli ainut AVO-luokan koira, oltiin kolmannessa parissa ALO-luokan koiakon parina. Ross suoritti ensiksi liikkeet. Seuraaminen oli ihan luokatonta!! Voi, että mä häpesin!!! Kentällä oli Suojelupiiloja, joita Rossi kyyläsi, sitten se kyyläsi eteenmenopaikkaa yms yms. Huuhhuh, en tiedä mistä moinen suoritus yht'äkkiä tuli :/ Seuraaminen Tyydyttävää, viime tokokokeestakin kuitenkin tuli 9 seuraamisesta ja treeneissäkin mennyt hienosti. Noh, eteenpäin sanoi  mummo lumessa... Liikkeestä istuminen Erinomainen. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo Erinomainen. Liikkeestä seisominen, meni istumaan, Puutteellinen. Tasamaanouto Erinomainen. Hyppynouto Erinomainen. Estenouto Erinomainen. Eteenmeno Erinomainen. Paikallamakuu Erinomainen. Loppupisteet 90 ja eikun kohti maastoja.
Ensin esineruutu. Tähän mulla oli kova luotto, kun treenit on menneet ihan superisti. Ja olihan se hieno. Kaksi pistoa, kaksi esinettä, aikaa meni varmaan 1 min. 29pistettä, 1 piste luovutuksesta jossa väyläisi esinettä :)
Huh, sitten se murheenkryyni henkilöetsintä. Kaikki jotka on Rossin nähneet metsässä tietää, että se on oikeesti aika hyvä siellä ja on sitä koulutettukin. Itselle on kauhea häpeä, että oltiin jo KOLME 2-luokan koetta käyty ilman tulosta. Tätä ilmaisuongelmaa ei kuitenkaan ole koskaan saatu treeneissä esille, joten toivoin että maalimiesmotivaatiotreeni on tehnyt tehtävänsä. Sari Kärnän kanssa ollaan myös puhuttu vireen laskemisesta, joka on mulle kauhean vaikeaa, kun se on niin kivaa kun koira paahtaa täysillä. Mutta onhan se totta, että Ross menee kyllä sitten LUJAA, mutta ei ehkä keskity niin siihen ilmaisemiseen, löytää kyllä aina. Eli ylilähetykset ja kutsumiset on nyt kiellettyjen listalla. Käveltiin Rossin kanssa metsään, heittelin sille vähän nakkia maahan matkan varrella, että sain sitä vähän laskemaan. Sitten se vaan käveli mun vieressä, eikä kiskonut hihnassa maastoa päin ja mietin, että "Nonni, nyt se ei lähe mihkään" :D Mutta kas kummaa, se teki todella hyvällä vauhdilla ja innolla! Täydellisiä pistoja, en kutsunut pois vaan se teki ison laatikon ja tuli itse pois aina just mun kohdalla, kun olin edennyt. Oli kyllä kieltämättä hienoa työtä!!! Ilmasut oli todella korrektit, voimakkaat ja jatkuvat. Aikaa meni 7,5min. Tuomari sanoi, että ei millään keksi mitään huonoa sanottavaa tästä ja saatiin täydet 170 pistettä :) Keskilinjalla olleet kehuivat kovasti ja yksi nainen jopa sanoi, että hänelle tuli ihan vedet silmiin - niin hienoa se oli! Olivat myös Nettalta (joka oli mun kisaseurana) kyselleet, mistä tälläisiä tulee yms, hih ;)
Loppupisteiksi kokeesta siis hienot 289pistettä 1-tulos HK2 ja luokkavoitto :D :D Tuo tottis jäi kismittämään, mutta on tuollaisen koiran kanssa niiiin kiva tehdä töitä <3

Koetta ennen torstaina meillä oli hakutreenit. Aloitettiin esineruudulla. Tallattiin n.15mx50m kokoinen kaistale, jonne laitettiin kolme esinettä. Yksi taakse, yksi keskelle ja yksi eteen. Jokainen puun oksalle, kiven päälle yms. Tää kyllä niiiiin toimii!!! Ihan taas tyhmän yksinkertainen juttu, mitä en ole ennen ajatellut ja tsadaa, mun (ja koko ryhmän) koirat onkin hyviä esineruudussa. Liinulle kolme pistoa, kolme esinettä - Sama Rossille. Ja vau mitkä esineenhajuun reagoinnit!
Hakualue oli 4 piston pituinen vaan. Rossille ensin kaksi suoraa valmista, joista ei palkkaa. Sitten kaksi suoraa valmista, joista ensin kissanruokaa ja sitten kuljetus nakilla mun luo ja viimiseltä lelu. Kahdella pistolla yritti oikaista ja edetä ennen aikojaan, mutta korjasin ja meni hyvin suoraan 50metriin.
Niin joo ja treenaanhan mä tuota Markuksen koiraa hakumetsässä. Iralla ollaan hakuilut aloitettu pikkupentuna hajutreeneillä ja sen se oppikin nopeasti. Sitä on super helppo motivoida, kun se ON AHNE! Nyt kaksi viimeistä kertaa ollaan tehty ristelyä. Juoksee hyvin maalimieheltä maalimiehelle, matka oli viime kerralla noin 30m. Seuraavaksi laitetaan sitten maalimiehet kunnolla piiloon, ettei opi hakemaan silmillä.
Lopuksi mentiin vielä Tiinan kanssa lenkille pellolla, mukana Wuki, Ira, Lumi, Ross, Liinu, Lilo ja Hessu-Basset :)

Eilen meidän naapuri Jonna tuli Briard-pentunsa "Ruutin" kanssa hakemaan vähän tottisoppeja. Samalla Jonna oli mulle apparina Rossin tottiksessa. Tehtiin viettiseuraamista, eli koira liinassa -> hetsausta ja siitä seuraa. Neljä lyhyttä toistoa ja oli todella hyvä! Sitten kokeilen osaako poika juoksusta maahanmenon ja seisomisen - Osaa se :) Sitten kokeiltiin miltä tuntuu 2kg noutokapula. Jonna piti koiraa, minä juoksin kentän päähän, huusin "tuo!", Jonna antoi kapulan koiran suuhun ja se toi. Ekalla toistolla pudotti kerran, kun sen paino tuli yllätyksenä, toinen toisto oli tosi hyvä. Vapautus näistä suoraan jalkojenvälistä lelulle. Sitten kaksi kapulanheittoa, koira perusasennossa. Lelu siitä, että ei liiku kun heitän kapulaa, eli ei päässyt noutamaan :)
Hyvä treeni!
Keskiviikkona on vielä tottistreenit ja pe hakutreenit, sitten sunnuntaina onkin eka 3-luokan hakukoe :)

Tänään aion ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä kaukoja ja tunnaria ;D Saa nähä kui ämmän käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti