11. lokakuuta 2013

I did it!

Nimittäin treenasin tiistaina kaukoja ja tunnaria, KAKSI kertaa kumpaakin :D
Ekalla kerralla kaukoja. Ross meni tosi hyvin laudalle ja aloinkin tekemään liikevaihtoja. Tosi hyvin teki kun olin kyykyssä edessä. Tehtiin kaikki vaihdot kerran ja sai ruuan.
Parin tunnin päästä tein tunnaria. Eka vaan kahdella kapulalla, ei toiminut, nosteli vaan mikä ekaksi sattui eteen. Sitten laitoin noin 10 kapulaa, joista yksikään ei ollut oma. Sinne joukkoon nakin paloja, se söi nakit ja sitten pyysin pois. Ideana siis tahkoa Rossin päähän, että ei ole pakko kiireellisesti tuoda sieltä jotain, vaan voi rauhassa haistella. Sitten lisäsin sinne omankin ja kun oli syönyt nakit ja alkoi rauhassa haistelemaan, toi oman sieltä (olin kapuloiden vieressä). Siitä sitten toisto toistolta vähensin kapuloiden määrää. Jos hiukankin kuumui, sanoin rauhotu ja käskin maate mun viereen. Heitin aina nakin olkkarin puolelle (oltiin keittiössä), josta se sai tulla kapuloille. Lopuksi meillä oli kuusi kapulaa lattialla rivissä, josta yksi oli oma ja saatiin onnistumisia. Vaihdoin joka kerta oman kapulan paikkaa, tuo kun helposti jää siihen tiettyyn kohtaan.
Taas muutaman tunnin päästä otin tunnaria. Aloitin kuudesta kapulasta, ensimmäinen oli oma. Heitin nakin olkkariin, laitoin nakin rivin alkuun, josta se lähti sitten haistelemaan ja toi ensimmäinen eli oman. Sitten siirsin toisto toistolta kapulaa aina rivissä toiseen reunaan päin, tehtiin 2 kertaa "koko rivi läpi", eli 12 toistoa eikä yhtään virhettä! Vaihdoin aina välillä oman kapulan puhtaaseen, ja välillä taas käskin rauhoittumaan koiraa. Palkkasin sen aina omasta mun viereen maate, siinä rauhottui hyvin. Jatketaan tästä...
Illalla vielä iltaruualla yhet vaihdot kaukoja, nyt olin metrin päässä. Tosi hienosti meni!

Keskiviikkona oltiin Tiinan ja Helin kanssa tottistelemassa. Rossille kaikki noudot, viimisestä palkka. Heitin kapulan ja kapulan edessä oli aina "tikku" pystyssä, jotta ei päässyt "hyökkäämään" kapulalle. Tekee tätä siis yleensä kun tulee toistoja ilman palkkaa. No nyt ei päässyt sitä tekemään ja sai palkan :) 2kg kapulan luovutuksessa oli ongelmia, eihän sitä voinut pitää kunnon otteella ja nostaa eteen, kun se oli niin painava. Saatiin kuitenkin se onnistumaan, tätä täytyy vielä tehdä kotona. Sitten taas heittelin muutaman kerran kapulaa esteiden yli ja koira sai palkan mun sivulla, kun ei keulinut heitoissa.
Sitten seuraamista samoin kun viimeksi, eli koira liinassa apparilla ja siitä kun oikeesti haluaa tulla mun viereen, niin pääsee. Tosi voimakkaan näköistä/tuntuista seuraamista muutamat lyhyet pätkät. Hyvä!
Ja vielä eteenmeno pallolle. Ei nähnyt palloa kentän päässä, mutta juoksi täysillä ja ihan suoraan ja löysikin pallon edestään :) Hienoa :)

Sitten käytiin Tiinan ja RKS:n agiporukan kanssa kokoustamassa talven koulutuksista. Mä ja Tiina vedetään koko talvi yhdessä agiryhmää kerran viikossa :) Pitkästä aikaa kouluttamaan muitakin kuin omia kasvatteja!

Tänään vielä kenraalihakutreenit ja -esineruututreenit :) Huomenna Turkuun aksakisoihin ja sunnuntaina sinne hakukokeeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti