31. maaliskuuta 2012

Loistavia treenejä!

Voi tätä onnistumisen tunnetta! Kumma juttu, kun alkoi taas treenaamaan useamman kerran viikossa, ollaan päästy valovuosi eteenpäin :)
Valmiita liikkeitä on jo nouto, luoksetulo, AVO luoksetulo, AVO kaukot, merkki, paikallamakuu. Seuraamiseen tehdään vaan kestoa nyt, käännökset on jo paremmat. Jäävät on muuten valmiit, mutta en niitä ole vielä seuraa-käskyllä ottanut, kun seuraaminen on kesken. Istumista tehdään vielä nopeammaksi. Hyppynoutokin on muuten valmis, mutta esteen korkeus oli vasta noin 50cm, eli estettä vaan korkeammaksi. ALO hyppy on tehty seisomiseen asti, vielä täytyy treenata se, että menen sinne koiran viereen. Ruutu on alkanut sujumaan kuin itsestään, otan aina joku 5 toistoa, joista 1-2 on niin ettei palkka ole ruudussa valmiina. Sinne se poika juoksee, pysähtyy seisomaan ja heitän sille pallon :) Ohjatussa noudossa opetan vielä merkiltä kääntymistä. Tällä hetkellä "kapulat" (eli vielä alustat jossa on nami) on merkistä suoraan sivulla 5m, eli seuraavaksi aletaan siirtämään niitä taaksepäin oikealle kohdalle. Hienosti Ross kääntyy ja menee aina oikeaan suuntaan. Nyt kun nämä tämän päiväiset lumet sulaa, niin alan tekemään tunnaria jo, eli piilottelemaan "omaa" ruohikkoon :)
Eli aika hyvällä mallilla ollaan, toko ALO ja AVO luokat saadaan varmasti kesällä suoritettua kunnialla. Niistä liikkeistä on oikeastaan vaan seuraamista vaille valmista! Treenien onnistumis prosentti on hurjat 99%! Viime treenissä tein ruutua, seuraamista, noutoa, hyppynoutoa, ALO hyppyä, AVO luoksetuloa ja AVO kaukoja. Koko treenissä tuli YKSI virhe ja se oli AVO hypyssä, ekalla toistolla :) Eikä sille näin ollen kauheen montaa toistoa tarvii tehdä, kun voi lopettaa onnistumiseen :) AVO luoksetuloa ja AVO kaukojakin tehtiin 1kpl ja nappiin meni heti... Ross on vaan niin loistava koiranen :D

Agilityssä on hirmu hyvä meininki, ainut ongelma on kepit. Nyt on ollut kahdessa viimisessä välissä ohjurit, niin on malttanut pujoitella loppuun. Ensi viikolla saan omat kepit pihalle, niin saadaan tehotreeni tähänkin ja alkaa ottamaan kunnon häiriöt siihen pujotteluun! Ohjauksellisesti Ross on hyvin taitava, tekee pienet käännökset ja viime treenissä osasi jopa saksalaisen! Sille kun on vaikeaa vaihtaa puolta mun takana, kun en ole sille sitä hirveesti opettanut, mutta pian saadaan sitäkin tehdä omalla pihalla.

Hehkutusta, hehkutusta! Mutta hehkutetaan nyt kun on aihetta, ja kyllä niitä huonojakin treenejä vielä varmasti tulee, mutta ne kohdataan sitten ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti