16. elokuuta 2011

Päätös tehty

Liinu ei enää aksaa. Mun pääkoppa ei kestä tuollasta perättäistä jatkuvaa onnistumisen ja sen jälkeen epäonnistumisen tunnetta. Kisat ei siis mennyt hyvin. Rimakorkeus oli 60cm ja koira jopa kieltäytyi hyppäämästä kahdella esteellä ja pudotti varmaan 4 rimaa. Muuten suoritus oli oikein hyvä, kontaktit ja erityisesti keinu varmaan hienoimpia mitä Liinu on tehnyt. Mutta kun agissa tarttis myös hyppiä :) Mutta onneksi tuosta Juniorista on kovaa vauhtia kasvamassa super-agilitykoira!

Sunnuntaina olin taas Marjon kanssa aksaamassa. Tehtiin Rossille hyppy-putkihässäkkä. Eka rata oli sellainen, että putkesta hyppy, josta takaakiertona viereinen hyppy ja siihen päällejuoksu -> seuraavalle hypylle jonka jälkeen pakkovalssi putkeen -> mutkaputkeen -> hyppy. Tässä kiinnitettiin huomiota myös siihen, että kääntyy putkesta tiukasti seuraavalle esteelle. Toinen rata: mutkaputkeen -> hyppy -> edessä oleva hyppy takaakiertona -> vieressä oleva hyppy ennakoivalla valssilla -> putkeen -> Hypylle niisto -> putkeen jaakotuksella, jotta kääntyi suoraan putkesta takaisinpäin -> hyppy. Lopuksi vielä keppitreeniä :) Kotona Ross on opetellut niistoa, niistopersjättöä ja välistävetoja.

Rossin jälki oli eilen 50m pitkä, askeleet normiasennossa, mutta vielä aika lähekkäin ja jälki mutkitteli. Jälki vanheni 20min. Ei jäänyt Rossilta yhtään askelta tarkistamatta :) Vauhti ja keskittyminen edelleen hyvä!
Liinulle 3 janaa metsässä. Eka n.10m, toinen 20m ja kolmas 15m. Kippo jokaisella janalla siinä kohtaa, mihin koiran pitäisi mennä. Lähetin Liinun -> se eteni ja löysi kipon. Tänään mennään kokeneempien metsäjälki ihmisten kanssa jäljelle, jos saatais tuohon janaan jotain järkeä.

Tottiksessa Liinulle istumista, jossa ideana oli tehdä istuminen aina samaan kohtaan, jotta saataisiin koira ennakoimaan ja korjattua sitä sitten. Mutta vaikka kuinka otin toistoa samaan kohtaan ja sitten jatkoin viimeisellä seuraamista siitä ohi, niin ei :D Ei se ennakoinut! Hyvä! Sitten muutama luoksetulo, joissa oikein hyvin vauhtia. Muutenkin koira oli aikast täpäkkänä, johtunee siitä että on tehty myös pelkkää viettiä välillä.
No Ross huusi sitten jo autolta, että "äkkiä tottistelemaan" :) Kyllä huomaa, että viettitreenit toimii! Otettiin neljä pätkää seuraamista imuttamalla ja appari katsoi, ettei poikita, kun nami nousee ylös. Ei pokittanut kertaakaan. sitten yksi vauhtiluoksetulo -> palkka ja autoon! Ross on nyt viime tottistreenien jälkeen käynyt niin kierroksilla, että kun olen vienyt sen autoon se on hajoittanut päältänsä valjaat, yrittänyt syödä ketjupantaa (sillä oli ns. kuolaimet kun menin autolle) ja eilen oli syönyt oman häntänsä karvoja.

Torstaina hakumetsässä oltiin Rossille uudessa paikkaa. Kokeilin silti kaksi valmista maalimiestä ja kaksi ääntä. Valmiit meni todella hyvin, ja toinen ääni myös. Viimeisellä juoksi satalasissa ohi ja joutui jonkun aikaa etsimään, mutta löysi kuitenkin. Liinulle 100m rata ilman rullaa. Maalimiehet ekalla ja kuudennella pistolla. Nosti ekan vasemmalta, lähetin toiselle oikeaan-> hieno tyhjä, vasemmalle puolelle myös hieno tyhjä. Taas oikealle, josta sitten juoksikin suoraan 50metriin ja kääntyi ja meni viimeiselle maalimiehelle. Tämä oli etsintäkokeen hakuosuus ja siihen meni noin 3min :) Tosin ilman ilmaisua.
Sunnuntaina taas uudessa maastossa. Rossille eka valmiina, tarvitsi kolme lähetystä, että upposi 50metriin. Sitten kaksi peräänlähtöä. Ekassa sekoili ja juoksenteli minne sattuu, mutta löysi viimein ja viimeinen oli tosi hyvä. Nyt täytyy kiinnittää huomiota pistojen suoruuteen. Liinulle kiintorulla kaulassa 8 pistoa, jokaisella maalimies ja suorapalkka. Itse en mennyt maalimiehelle vaan kun maalimies oli palkannut, huusin sen luokse ja lähetin suoraan yli seuraavalle. Vauhtia oli taas loistavasti, maalimiehille tuli kiire siirtyä seuraavalle piilolle. Viimeisellä piilolla ei maalimies löytynyt heti, joten lähetyksiä tuli kolme, mutta ei ottanut rullaa kertaakaan!!!! Ensi kerralla kokeillaan jo yksi tyhjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti