16. helmikuuta 2011

Super treenit

Maanantaina oli NIIN hyvä päivä tottistreeneissä, varsinkin Liinulla. Pakkasta oli sellaset -20 astetta, mutta kun piti auton lämpimänä koko ajan ja tiivis tahti treeneissä, niin ei tullut edes kylmä.

Liinu
  • Seuraamista. Nyt kokeilin uutta tyyliä. Koira sivulla, vasen käsi reilusti koiran yli, koiran vasemmalla puolella. Katsekontakti pidettävä, vaikka ko. kädessä on nami. Tästä yksi askel -> palkka. Toimi mielestäni oikein hyvin paikan pitämiseen! Ei edistänyt milliäkään :) Tästä pidennettiin sitten seuraamista noin 7 askeleeseen. Tehdään tätä nyt paljon!
  • Merkkiä kiertäen. Vauhti kiihtyy edelleen :) Aivan loistavaa! Ja pitää lähetyksessä jo automaattisesti katsekontaktin, eikä tuijota merkkiä.
  • PK-luoksetuloa. Ensimmäinen läpijuoksuna käskyllä "tule". Koira tulee täysillä -> vapautus -> koira jalkojeni välistä leluun kiinni. Toinen toisto kisanomaisesti. Oli tosi hyvä vauhti, ei pudottanut edes lopussa raville, vaan tuli vauhdilla eteen istumaan. Tästä palkka.
  • Tokon luoksetulopysähdyksiä. Koska merkin kieräminen on nyt niin vauhdikasta uskalsin kokeilla luoksetulon pysäytyksiä kiertämällä. Lähetin kiertoon, kun koira oli tulossa takasin päin -> käsky -> palkka lentää koiran taakse. Tein kaksi maahanmenoa ja kaksi seisomista. Kaikki täydestä vauhdista ja kaikki asennot oikein! Kerran vielä perään pelkkä kierto ja palkkaus käteen.
  • Kaukoja. Leikin varjolla tehtiin yksi vaihto kerrallaan. Hetsasin lelulla -> koira asentoon -> itse muutama askel taaksepäin -> käsky -> palkka lentää koiran taakse. Tein maahan-istu, maahan-seiso ja istu-seiso vaihtoja. Olen niin tyytyväinen Liinun vireeseen!
  • Eteenmeno. Ensimmäinen toisto kisanomaisesti. Koiran lähetys -> maahan -> palkkaus lelulla käteeni. Taas kerran nopea ja suora eteenmeno, sekä nopea maahanmeno. Sitten vein lelun kentän päähän niin, että Liinu näki tämän. Koira sivulle -> yksi askel seuraamista -> pysähdys ja lähetys -> vapautus ennen kuin koira saavuttaa lelun. Erinomaista :)
  • Yksi tokon luoksetulo, ilman pysäytyksiä, käskyllä "tänne". Iltaruoka kipossa takanani. Käsky -> vapautus kun koiran vauhti on hyvä -> saa juosta jalkojeni välistä ruokakipolle.
Ross
  • Seuraamista imuttamalla. Noin 10-15 askelta, muutama pysähtyminen ja käännös. Oikein hyvä!
  • Sivulle tulo. Kerran jäi vajaaksi. Käsi apu on pienentynyt jo selvästi, lähtee jo itse hakemaan käännöstä ja istuu oikeaan paikkaan.
  • Eteen istumista. Tässä olen nostanut jo käden pois koiran kuonosta, mutta annan avun kuitenkin ylempää. Tulee hyvin ja tiiviisti, pitää katsekontaktin.
  • Liikkeestä seisomista. Tätä taas itse peruuttamalla -> käsky -> pysäytän vielä koiran namikädellä, mutta vedän käden nopeasti pois koiran kuonosta 3 kertaa ja koiran pysyessä paikalla -> palkka.
  • Liikkeestä istumista. Tässä vahvistan vielä tekniikkaa, koska alkaa helposti valumaan siihen, että etupää pysyy paikallaan ja takapää tekee työn. Vedän koiran istumaan niin, että takapää jää sijoilleen ja etupää peruuttaa.
  • Leikkiä lelulla ja lelun tuomista. Taisteltiin lelulla ja koira sai voittaa -> lähdin peruuttamaan karkuun ja menin kyykkyyn -> Ross toi lelun käteen ja taas leikittiin. Loppuirrotus tehtiin vaihtokauppana namiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti