10. helmikuuta 2011

Kuvailu tottikset

Eilen oltiin Heidin kanssa treenaamassa ihan vaan sen takia, että aurinko paistoi ja haluttiin kuvia :) eipä siinä siis mitään suunnitellusti tullut tehtyä, mutta jotain kuitenkin.

Jesper
 • Seuraamista. Aluksi namipalkalla, mutta nyt se oli ihan sunnuntai kävelyllä ja vaihdoin leluun. Sitten mentiinkin taas ylikierroksille. Kerran aukaisin kunnolla sanaisen arkkuni, ja koirakin alkoi taas kuuntelemaan. Sitten se tekikin hienoa seuraamista!
 • Luoksetuloa. No ei toiminut "seiso"käskykään pysähdykseen enää. Joten tehtiin vain seisomaan pysähtymistä, niin että minä peruutan -> koira tulee edessä -> käsky "seiso" -> palkka taakse. Pysähtyminen parani.
 • Noutoa. Kyllä oli lapanen tässäkin, kun ei ollut lelun kanssa revittänyt aikaisemmin. Heitin kapulan -> vaadin katsekontaktin -> annoin käskyn -> koira lähti tyyliin kävelemään kapulalle ja toi sen ravaten takaisin. Puri kapulaa luovuttaessa todella paljon. No sitten yksi toisto niin, että kun koira on kapulalla vedän lelun esiin ja se saa käydä siihen kiinni. No tuli taas koiraan vauhtia, MUTTA seuraavalla kerralla haukkui kun juoksi kapulalle. Tosin vauhti pysyi hyvänä loppuun asti, eikä purrut kapulaa niin kovin. Koita tässä nyt löytää se kultainen keskitie ;)
 • Lopuski tehtiin taas vaan temppuja :)
Liinu
 • Merkkiä. Tein merkkiä kiertäen käskyllä "merkki". Liinu juoksi merkille päin, meni maahan noin 1m ennen merkkiä??? Sama käskyllä "kierrä", ja meni täysiä kiertämään merkin. Vaikka juuri maanantaina se kiersi täysillä käskyllä "merkki". No vauhtia oli tosiaan hyvin, kun saatiin oikea käsky.
 • Noutoa. Ensimmäinen nouto oli Liinulle poikkeuksellisen hidas, pysyi kyllä laukalla koko ajan, mutta Liinu kyllä yleensä juoksee ihan täysillä. Seuraava nouto vapautettiin sitten lelulle ja saatiin vauhtikin normaaliksi. Kerran otti kapulasta vähän huonosti ja vinosti kiinni, mikälie blackout tullut siihen ;)
 • Luoksetuloa. PK-luoksetuloa käskyllä "tule". Läpijuoksu haarojen välistä -> palkaksi lelu. Hyvä vauhti!
 •  Seuraamista. Murheenkryyni... Täytyy varmaan vaan todeta, että ei tälle BC-neidille saa niin näyttävän näköistä seuraamista kun haluaisin. Eli keskitytään nyt paikan pitämiseen! Lähti edistämään nyt herkästi, tein nopeita pysähdyksiä, että koira joutui korjaamaan paikan ja tästä palkka. Pidennetään matkaa kun paikka on varma.

Ross
 • Sivulle tuloja. Edestä sivulle namin kanssa ja sivulla istumista. Hyvin malttaa jo istua sivulla, välillä lähtee namin perään ylöspäin :)
 • Paikalla istumista. Koira istumaan, askel suuntaan X, ja takaisin palkkaamaan. Otti häiriötä kuvaavasta Heidistä välillä, mutta pysyi ihan hyvin paikoillaan.
 • Seuraamista. Imuttamalla noin 10 askelen pätkiä, muutama oikealle- ja vasemmallekäännös, sekä pysähdyksiä. Tosi hyvin!
Lisää!!!
 • Luoksetulon loppuasentoa. Alkoi aika vahvasti jo ennakoimaan sivulletuloa ja yritti kääntää peppua (minun)vasemmalle. Vahvempi käsiapu namilla, ja palkka kun tulee suoraan.
 •  Illalla kotona tehtiin vielä kapulanpitoa. Aukaisee suun jo heti ja ottaa kapulan suuhun -> "jes" -> palkka! Taitava pieni mies :) 
 • Ulkona Ross suurinpiirtein juoksi lelun kanssa minua karkuun, joten kotona heiteltiin vähän palloa ja heti kun toi minulle, taisteltiin palkaksi ja pentu sai voittaa -> sama alusta. Alkoi taas tuomaan paremmin. Tehdään tätä nyt vaan kotona, kunnes varma.

Kaikki kuvat: Heidi Pernu

  1 kommentti:

  1. Ei Ross voi olla koiranpentu. Se näyttää ihan nallekarhulta tai pehmolelulta. Söpö kun mikä. <3

   VastaaPoista