18. lokakuuta 2015

Pk-juttuja

Viikko sitten meillä oli hakua Jyväskylässä SL-tiimiläisten kanssa. Saatiin todella hyvät treenit suht haastavaan maastoon. Tallattiin 200m rata "vaan", koska rata oli fyysisesti aika haastava koiralle - oikea puoli nousi jyrkästi ylös ja vasen laski jyrkästi alas noin 100metristä eteenpäin. Tein Rossille ja Liinulle samanlaisen treenin. 12 pistoa - 7 tyhjää ja 5 maalimiestä.

Ross ♥

Rossille jokaisella maalimiehellä haukkua ja maalimies kuljetti sen rauhassa minun luo takaisin keskilinjalle, jotta saataisiin sitä hektisyyttä pois.

Liinu ♥

Liinulla oli kiintorulla kaulassa, kerran nostikin sen turhaan, mutta olen huomannut nyt kokeissakin, että kun sille sanoo tiukasti "ei" kun nostaa turhaan, niin se loppuu siihen. Sitä en tiedä, miksi se alunperin sen tekee, kun tietää ettei kuulu... Paineessa se ei selvästi ole, vaan vapautuneempi metsässä nykyään kuin ennen. Noh, Liinulle 2 irtorullailmaisua ja 3 suoraapalkkaa.
Kumpikin jaksoi treenin todella hyvin, kunto on siis kohdillaan. Vauhti pysyi samana alusta loppuun. Rossilla erityisesti oli pistot kunnossa, meni todella suoraan 50metriin ja kääntyi eteenpäin, pistot oli isoja. Kerran taisin korjata yhden piston, kun kääntyi taaksepäin. Liinu upposi myös todella hyvin ja suoraan, mutta työskenteli muutamalla taaksepäin ja näitä korjasin. Yhdellä pistolla se ei vaan millään suostunut kääntymään eteenpäin ja lähetyksiä tuli useita tähän. Silti lähti aina samalla innolla metsään, eikä edes meinannut ottaa rullaa suuhun. Oli todella hienoa huomata, että se ei paineistunut tästäkään! Lopulta kääntyi vähän eteenpäin, huusin "HIENO!" ja Liinu pääsi ylilähetyksellä toiselle puolelle, missä odotti maalimies löytäjäänsä.
Kaikenkaikkiaan mun koirat oli ihan huippuja, taas mietin miten onnekas olenkaan ♥ Eikun kokeisiin!
Erittäin tyytyväinen ohjaaja treenien jälkeen :)
 Oltiin metsässä 6 tuntia, koiria treenattavana oli 12, joista 3 pennulle tehtiin 2 treeniä. Tästä syystä, en enää jaksanut Boltia treenata :/ Tänään ajattelin Boltille tehdä ensimmäisen jäljen! Lisäksi esineruutua, isoille jäljet, pudotettua ja pienesinettä.

Eilen olin Liinun kanssa Raisiossa hakukokeessa. Päivä alkoi henkilöetsinnällä. Mietin ennen meidän suoritusta (oltiin viimeisiä voi-luokassa), että jos koira vaan tekee iloisen, omantasoisensa suorituksen, niin olen onnellinen. Viimeksi kokeessa se oli vähän tahmea, ei lainkaan Liinumainen. Ja olihan se huippu! Ensimmäisten 4 piston aikana huomasin, kun palauduin omaksi itsekseni ohjauksessa ja luotin taas koiraan :) Hienoja pistoja, hyvällä vauhdilla! 2 ekaa maalimiestä nousi hyvin, toisella ei tuonut rullaa loppuun asti vaan pudotti 2m ennen ja yritti jo lähteä näytölle, vissiin maalimiesmotivaatio kunnossa :D Käskin tuoda rullan loppuun, se toi ja lähti juoksemaan näytölle, ehdin kuitenkin sanoa, että tänne näin ja laitoin liinan kiinni - sitten mentiin! Ihanaa, kun se on iloinen ja innokas, mä vaan naureskelin siellä ;D Kolmannesta maalimiehestä se sai hajun. Näin kun Lii pyöri siellä, eikä tullut ekasta kutsusta luokse, ajattelin, että siellä on maalimies. Kutsuin hetken päästä uudestaan ja sitten se tuli luokse ja lähetin toiselle puolelle. Se ei lähtenyt sinne. Tähän mennessä olin jo unohtanut, että se pyöri siellä toisella puolella pitkään, eli ei paikantanut tarkkaan maalimiestä ja etsintä jäi siellä "kesken". Lähetin sitten uudestaan "väärälle" puolelle ja kilttinä koirana se teki sinne hyvän piston ja olimme edenneet jo reilusti ohi sen maalimiehen... sinne se sitten jäi. Hyvä minä! :( Noh, tuomari tykkäsi koirasta, niinkuin minäkin!! Nyt vaan innolla kohti seuraavaa koetta! Haettiin kisakirja ja lähdettiin kotiin ajoissa.

Illalla vielä Boltille juoksu-An vahvistamista. Ensin hihnassa, koska on nyt alkanut lyhentämään laukkaa ja just ja just osuu kontaktille. Muutamia kertoja hihnassa ja tekniikka palautui hyvin. sitten pienessä radanpätkässä keppejä. Ohjurit 2 viimisessä välissä. Meni tosi hyvin. Mutta kun otin ohjurit pois, alkoi heti rynnimään ne 2 viimeistä. Tein sitten vaan niin , että kun rynni, keskeytin koiran ja pyysin palaamaan kepeille ja pujoittelemaan ne 2 viimeistä ja sitten sai jatkaa hypyn kautta putkeen ja palkka. Tästä oli selvästi enemmän hyötyä kuin ohjureista.
Tänään mennään Boltin kanssa Janitan yksärille, katsotaan mitä supervinkkejä taas saadaan :)

Boltista on vihdoin kasvamassa mies :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti