8. maaliskuuta 2011

Maanantai tokoilu

Treeneissä kavereiden kanssa juoruaminen tuntui maanantaina houkuttelevammalta vaihtoehdolta, kuin koirien treenaaminen. Eli motivaatio oli hukassa, tai sitten mulla on vaan niin ihania treenikamuja :)

Liinulla otetiin liinassa seuraamista. Karo toimi häiriönä, heitteli leluja, käveli melkein päin, kaatui meidän eteen yms ja Heidi oli apparina takana ja sanoi, koska koira on hyvä ja koska ei. Edistämistä ei ainakaan ilmennyt sitten senttiäkään, ennemmin jätätti jossain kahtia. Katsekontakti oli hyvä ja tippui vaan muutaman kerran isosta häiriöstä.
Sitten paikalla istumista alokasryhmän keskellä. Menin piiloon ja Karo tarkkaili koiraa. Kerran oli alkanut haistelemaan maata, mutta Karo oli tästä tuhahtanut Liinulle ja asia oli korjaantunut. Taaskaan en siis saanut sitä tekemään treeneissä väärin ja menemään maahan, ei ollut tarpeeksi tylsää kun alokasryhmä pyöri ympärillä.

Rossilla tehtiin sivulle tuloja, eteen istumisia ja leikkiä toisten koirien häiriköidessä. Muutaman kerran pöhähti, kun Belgi Rico haukkui, mutta keskittyminen oli silti loistavaa. Hengailtiin siinä vielä katselemassa kun muut treenaa. Leikitettiin Rossia myös Karon kanssa. Karo piti Rossia hihnassa, minä heiluin patukan kanssa, ja kun pentu kovin tavoitteli patukkaa, se päästettiin siihen kiinni. Karo pyöräytti Rossin hihnassa itsensä ympäri ja pentu tuli tarjoamaan patukkaa takaisin minulle. Ross repi patukasta ja Karo antoi "painetta" hihnasta, ettei korjaisi otetaan koko ajan, vaan siitä tulisi syvempi ja rauhallisempi. Toimi hyvin :)

Jesperillä seuraamista, joka ihan ok taas pienen muistutuksen jälkeen. Luoksetulossa ekassa toistossa ei pysähtynyt käskystä, mutta toisella kertaa meni hyvin. Palkka tästä taakse. Liikkeestä seisomisessa hiipaili perässäni jonkin matkaa. Tähän sitten käsky ja pakote hihnasta, nyt pysähtyi hyvin ja muisti että eipä sieltä tullakaan mukaan. Koiran taakse kävelemistä täytyy vielä harjoitela, lähtee kääntymään helposti minua kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti