14. tammikuuta 2013

Heidin kanssa treeniä

Heidi ja BJ tuli tänne treenaamaan aamupäivällä. Mentiin hallille ja eka setti tokoiltiin. Hieno nähdä, miten BJ:kin alkaa avautumaan pikkuhiljaa ja nauttimaan myös tokoilusta :)
Rossille kolmen liikkeen setti, ja sitten vasta palkka. Ekaksi metallinouto, jossa tiputti kapulan mun varpaille, joten uusi toisto. Se meni hyvin. Sitten hyppynouto, se oli kerrasta hyvä. Sitten vielä liikkeestä istuminen, joka sekin kerrasta hyvä, siitä vapautus kentänreunalle pallolle. Noudoissa täytyy nyt alkaa kiinnittämään huomiota luovutuksen jälkeiseen elämään. Sanon "kiitos" ja otan kapulan niin herkästi ottaa taaksepäin ja odottaa palkkaa, rauhaa siis tähän. Nyt voin kyllä jo sanoa, että kapulaan hyökkääminen on jäänyt pois, koska nouto tehtiin ekana liikkeenä, kierrokset todella korkealla, eikä silti hyökännyt :)
Sitten luoksetulon pysäytyksiä. Heitin nakkia kauas ja kun tuli takaisin täysillä, pysäytin "täp" tai "maahan" -> palkka lensi taakse. Kaikki pysäytykset kuin seinään, tosi hyvä! Välillä tietty annoin koiran juosta käteen asti palkalle, ettei ennakoi.
Yksi kiekka seuraamista vielä, jossa kaikki käännökset. Täyskäännöksessä ylireagoi, mutta muut oli tosi hyviä.

Toisessa setissä otettiinkin sitten agilityn kontakteja. On alkanut hiippailemaan varsinkin puomilla ja keinulla, eikä tule alas asti. Ollaan tätä hihnassa koitettu saada pois, mutta ei auta. Nyt otin sitten vaan alastuloa. Jos ei heti tykittänyt etutassuja maahan, niin käskin vaan pois ja suorittamaan uudestaan. Vähän käytiin keskusteluakin tästä asiasta, minkä koira osaa jo varmasti. Sain kun sainkin sen läppäämään tassut lattialle samantein ja nopeati, siitä heti vapautus ja nakkia tai sai mennä putkeen. Vaatii kyllä puomilla vielä toistoa paaaaljon. A:lla ei ongelmaa ollut, siitä sain aina heti vapauttaa, tuli hienosti alas nopeasti. Keinulla sitten taas jumitettiin. Tein sitten taas vaan alastuloa, sai paukauttaa keinun alas ja ottaa kontaktin. Muutaman toiston jälkeen meni jo hienosti. Sitten kokonainen kenukin jo sujui vauhdilla, joten lopetettiin siihen. Reeniä, reeniä, eikä sitten enää hyväksytä jos tulee vasta toisella kehoituksella alas asti, tai hiippailee!!!

Lauantaina oltiin aksaamassa Heli ja Tiinan kanssa. Minä treenasin Lilon, Rossin ja Lumin. Tehtiin rataa. Lumilla ja Rossilla sain nollaradat tokalla yrityksellä, ekalla kerralla molemmilta yksi rima samalla hypyllä. Kas kummaa, kun ohjaaja jätti koirat yksinään taas hyppäämään :/ tyhmä minä! Tosi hyvät ja vauhdikkaat radat, hienoa ohjata noin taitavia koiria :) Loppukuusta sitten kisaamaan molemmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti