24. kesäkuuta 2014

Itseluottamus huipussaan!

Agilityssä eletään Rossin kanssa kulta-aikaa! Kaikki onnistuu! Ollaan treenattu nyt käännöksiä, niin kun Jaakko joskus neuvoi, eli tehdään esim vastakäännös ja pyöritetään sillä koiraa siivekkeen ympäri vaikka kolme kertaa ja jatketaan rataa. Näin koiralla ei ole kiire suorittaa käännöstä, kun se ei koskaan tiedä jatkuuko rata vai tehdäänkö käännöksiä ja toiseksi yleensä kolmannella kerralla käännös on jo tiukkaa ja koiralla on malttia koota itsensä, niin siitä palkaksi saa jatkaa rataa. Tätä samaa esim niistossa yms. Toimii!

Keskiviikkona oltiin Raumalla epävirallisissa agikisoissa, ekalla (agi)radalla vaan treenasin. Eli pyöritin tiukat käännökset kolme kertaa ja jatkoin sitten vasta. Tässä pääsinkin hyvin puuttumaan samalla "2.esteen syndroomaan", eli usein koirat ei malta jarruttaa 2.esteelle, jos siinä pitäisikin tehdä käännös, vaan ne vetää ohjauksesta läpi. Tässä radalla 2.esteellä JA 3.esteellä piti tehdä vastakäännös, niin pyöritin molemmat 3 kertaa. Radalla oli myös yksi niisto, jossa myös pyöritin 3 kertaa. Kaikki kontaktit oli myös, niissä odotutin koiraa, tein persjättöä yms ja sitten vapautin. Rata oli keppien tokaa väliä ja mun treenauspyörityksiä lukuunottamatta puhdas ja hieno.
Toisella (hyppy)radalla tein kisanomaisesti ja siitä tulikin 0-voitto. Käännökset toimi ja muutenkin koiraan voi luottaa 100%:sti!!
Mölleissä mä kisasin Wukin (Rossin poika) kanssa ja Markus Iran kanssa. 17 esteen rata, jossa myös A ja puomi.Wuki toimii tosi hyvin, vauhtia riittää. Wukia on treenattu aika vähän ja esim kontakteilla tuli vitoset. Lisäksi se pudotti yhden riman. Muuten hakee jo esteille hienosti ja menee yhtä lujaa ja hyppää yhtä hienosti kun isänsä. Ira ja Markus meni niiiiiiin sulavasti, olin ihan äimänkäkenä!!! Täydellinen rata, täydelliset 2on/2off-kontaktit ja puhdas rata ylivoimaisella ajalla, joten sijoitus 1 :) Vau!! Avoimen radalla (se hyppäri) meni hyvin, kunnes Markus unohti radan :D Mutta sitä ennen olivat tehneet kepeille takaaleikkauksen ja Ira pujotteli hienosti loppuun vauhdilla ja ilman virheitä, tämä oli koko kisojen pääasia! :)

Eilen Topin vetämissä treeneissä oli 27 esteen rata, jossa mentiin 4 kertaa kepit eri avokulmista. Tehtiin lopuksi 26 estettä nollana, ja sovittiin Topin kanssa, että vika este olikin se putki eikä se hyppy siinä vieressä (mihin hyllytettiin) :D Mutta siis koira menee tällä hetkellä just sinne minne haluan ja voin ennakoida tosi rajusti ja se suorittaa <3 Kepeillä vain yksi avokulma tuotti ongelmaa, mutta treenattiin sitä muutama kerta ja vaikeutettiinkin vielä, sitten se meni hienosti radallakin. Torstaina ehkä vielä pieni aksatreeni ja sitten matka kohti mm-karsintoja :)

Bolt on tehnyt aksassa nyt takaakiertoa, takaaleikkausta, pimeää putkikulmaa ja eri suunnista lähetystä putkeen. Eilen vielä mutkaputki-hypylle takaakierto-mutkaputki "rataa" ja hienosti meni :) Hyvin tulee jo ohjaukseen!

Liinu ja Ross pääsi eilen kentälle tekemään tottistakin. Tasamaanoutoa 2kg kapulalla, niin että appari vielä käy "varastamassa" kapulan ja heittää kauemmas, lelulla palkka vauhdista. Rossille myös muutama 2kg kapulan nosto erikseen mun eteen. Rossille yks hyppynouto. Molemmille A-estenouto, Liinulle muutamakin samalla tavalla kun tasamaanoutoa. VOI-luokan jäävät ja luoksetulot putkeen, asennot hyvät, kumpikin liikahti seisomisessa eteenpäin kun juoksin luoksetuloetäisyydelle. Tämä uusiksi. Täytyy palkata tästä taakse muutama kerta. Rossin luoksetulo vauhti pelottava kova, mutta jarrutti kuitenkin eikä törmännyt yhtään. Liinulla eka luoksetulo rauhallisempi, toinen jo nopeampi. Toisessa setissä seuraamista laukauksien kera. Liinulla ei ongelmia laukauksien kanssa, mutta edisti seuraamisessa. Tätä muistuttelin taas namilla ja hyvin vastasi siihen. Ross niiasi ekasta laukauksesta ja muut meni hyvin, mutta katsekontakti putoili välillä. Täytyy treenata lisää :)

Liinu on myös paimentanut ahkerasti, nyt on taas tullut vauhtia liikaa hakuihin. Kuljettaminen on hyvää ja rauhallista, hienosti pysyy itse tasapainossa koko ajan vaikka kääntyilen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti