7. heinäkuuta 2014

kisoja ja kokeita

Taas on paljon ehtinyt tapahtumaan...

MM-karsinnat varmaan järjestyksessä ekana. Ajeltiin pe Yli-Tornioon siskon ja sen miehen mökille, josta ajoi tunnin Rovaniemelle kisa-aamuina.
La eka rata oli hyppäri, jossa mulla ei ollut asennetta ja jo viidennen esteen jälkeen olin myöhässä ja koira suoritti väärän hypyn, eli HYL. Katsoin videon ja pärräsin, että tulinko tänne asti löntystämään vai tekemään agilityä. Toinen rata olikin sitten kunnon asenteella vedetty ja nollahan siitä tuli, sij.13 ja paikka sunnuntaille plakkarissa, yhteispisteissä tässä vaiheessa sijalla 18. :) Sunnuntaina sama asenne jatkui ja oma ohjaus oli parasta ikinä, Ross on nopea, mutta kunnon asenteella vedätän sitä aika pitkältäkin eikä tule edes kiire. Aamun radalta sij.8. Seuraava rata oli hyppäri, jossa ensinnäkin koira varasti lähdöstä ja oli lyönyt jonkun ihan uuden vaihteen päälle, niinkuin minäkin. Nyt näkyi nuoressa koirassa, että mun uusi ohjaustyyli, saa koiralle tunteen, että hänellä on kiire ja rimoja alkoi tulemaan alas. Hyppäriltä 15 (3rimaa), ja VIIDENNEKSI NOPEIN AIKA! Wow! Finaaliradalle lähtiessä oltiin yhteispisteissä sijalla 22. Tällä agiradalla koiran kiire jatkui ja kun 3 rima tuli alas, niin lopetin siihen ja kerroin ettei tuo ole sallittua. Lopullinen sijoitus 25/114. Olen ERITTÄIN tyytyväinen! Alla vielä video parhaimmista radoista :)


Sitten viime keskiviikkona olin BH-kokeessa Iran kanssa. Koskaan en ollut treenannut Iran kanssa hihnassaseuraamista niin että hihna on vasemmassa kädessä, en BH:n jääviä, en henkilöryhmää, enkä paikallamakuuta selin koiraa päin. Koe tuli aika yllättäen, kun ma iltana sen sinne ilmoitin :D Seuraaminen ei ollut hyvää, mutta näytti hyviä pätkiä ja oli kuitenkin mukana koko ajan. Henkilöryhmässä hihnassa meinasi mennä pussailemaan yhtä tyyppiä :D  Jäävät ja luoksetulo hyvät, paikallamakuussa ryömi metrin, mutta tuomari ei huomannut. Kaupungilla ei ollut mitään ihmeellistä ja näin on sinisen paholaisen BH-suoritettu.
Torstaina käytiin Raumalla agiepiksissä osallistumassa putkiralliin :) Radalla siis pelkkiä putkia ja rata oli 14 estettä pitkä. Minä menin kolmella koiralla (Liinu, Ross ja Iko) ja Markus Iralla. Rossille tein yhden putkijarrun ja se reagoi siihen niin voimakkaasti, että tulos oli 5. Iko ei vielä osannut hakea putkenpäitä kun tultiin todella vinoon ja olin edellä, Ikolle 10 tai 15. Liinu sen sijaan voitti nollalla :D Ira ja Markus tais saada 20 kun Markus myöhästyi yhdessä viennissä kompuroiden koiraansa ja pasmat meni ihan sekaisin ;)

Pe oli hakutreenit, missä vain Liinu mukana. Liinulle 200m rata kokeenomaisesti, että en tiennyt missä maalimiehet on. Tosi hyvä suoritus, kerran taisin korjata kun kääntyi taaksepäin. 2 suorapalkkaa ja 1 rulla.
La käytiin tekemässä esineruutu Liinun kanssa. 50x15 kaistale, missä 3 esinettä, toi kaikki nopeati, mutta saisi nostaa nenäänsä enemmän. Tuntui että menee nenä maassa.

Su olikin sitten hakukoe Porissa Liinun kanssa. Koe alkoi klo:9 maastolla. Oltiin kolmas voi-luokan koira. Rata oli kiva ja sain paljon kehuja radanlukutaidosta ja kauniista koiran kanssa työskentelystä :) Kaikki 3 maalimiestä nousi, eikä koira helteestä huolimatta ollut kovin väsynyt radan jälkeen, pistotin siis viisaasti. Ilmasut täydet 30p. Maalimiehistä täydet, työskentelystä lähti 2p. koska Liinu teki 2-3 pistoa taaksepäin. Henkilöetsinnästä siis 168/170. Sitte esineruutu. Sielläkin tuomari sanoi, että voisi vaikka iltaan asti katsoa meidän työskentelyä, se on niin kaunista :D Saatiin jopa 11sek lisäaikaa, koska hän niin toivoi, että oltaisiin löydetty se viimeinen esine kun Liinu oli ihan lähellä, mutta ei... Esineistä siis 2/3 ja pisteitä 23/30. 79 pistettä tarvittaisiin siis tottiksesta, jotta olisi 1-tulos. Kentällä eri tuomari ja Liinu ensin paikkamakuuseen, josta tuli erinomainen. Seuraaminen oli hyvää EI EDISTÄNYT, oikealle käännökset löysät, niinkuin aina. Nyt kuitenkin tavoista poiketen, henkilöryhmä oli hyvä! Istuminen hyvä, maahanmeno hyvä, luoksetulo hidas, seisominen hyvä, luoksetulo vähän nopeampi. Tasamaanouto hyvä, hyppynouto Liinun tyylinen, eli kiipeää yli ja tuo kiertäen. Estenouto hyvä, eteenmeno hyvä ja nopea, mutta käskin maahan väärällä äänensävyllä ja tarvitsi toisen käskyn. Olen erittäin tyytyväinen tähän, mummo on sellanen luottopakki kyllä <3 Pisteitä 86 :D Eli yhteensä 277 1-tulos, luokkavoitto ja yhtä vaille KVA :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti