5. kesäkuuta 2014

Huippu viikko!

Tätä ne onnistuneet treenit on enteilleet! Kaikki tuntuu menevän nappiin :)

Aloitetaanpa agikisoista. Viime viikon ke oltiin Seinäjoella Rossin kanssa kisaamassa 3 starttia, kotiin tuomisina tuplanolla sijoilla 3 ja 4, ja yks hyl. Hyppärillä kääntyi putkesta väärään suuntaan, ja paloi aikaa ja se maksoi H-SERTin, mutta nollia me metsästettiinkin :) La Harjavallassa 3 starttia. Ekalla radalla kuumui ja tuli kepeiltä liian aikaisin, tokalta radalta nolla sijalla 4 ja vikalta hyl. Su Nokialla agiradalta hieno hyl, hyppärin ohjasi Heli ja siitäkin hieno hyl. Maanantaina kotikisoissa pakkonollan edessä. Meiltä siis puuttui yksi aginolla SM-kisoihin ja ma oli viimeinen ilmo ja Raumalla vain yksi agirata. No, kerrankin oma pääkoppa kesti paineen ja nollahan siitä tuli, sijalla 5. Kiitos Tuulialle, joka koutsasi mua rataantutustumisessa ja tsemppasi muutenkin! Nyt ollaan sitten SM-kisoissa joukkueessa ja yksilökisassa :) MM-karsintanollatkin on kasassa, mutta en ole vielä päättänyt lähdetäänkö Rovaniemelle... Ennen SM-kisoja treenilistalla on kontaktien hiominen taas nopeammaksi, ennen kaikkea keinun, sekä tiukat käännökset.


Sitten tokokokeisiin. Torstaina oltiin Ulvilassa, tuomarina Tiina Heino. Ensimmäisenä oli ALO-luokka, jossa kisasin Iran kanssa. Vähän jännitti, kun tuo koira ei mulle tee töitä niinkuin Markukselle, mutta yllätti kyllä mut ihan täysin! Sen kanssa oli todella kiva kisata, se ei ottanut mun jännityksestä kyllä mitään painetta, vaan mun mielestä jopa skarppasi :) Ainut yllätys oli paikallamakuu, jossa ei ole ollut mitään ongelmia, mutta nyt ryömi sieltä vähän minua kohti :D Pisteet:
Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 6,5
Seuraaminen kytkettynä 8
Seuraaminen vapaana 7,5
Maahanmeno 9
Luoksetulo 10
Seisominen 9
Hyppy 9
Kokonaisvaikutus 10
169,5p. ALO1

Rossille ihan hyvä suoritus EVL:stä, mutta ruutu nollille, kun meni heti maate ja tassut oli nauhan päällä... Pisteet:
Istuminen 9
Paikallamakuu 10
Seuraaminen 8,5
Zeta 8
Luoksetulo 7
Ruutu 0
Ohjattu 9
Metallihyppynouto 9
Tunnari 9
Kaukot 5
225,5p. EVL2

Eilen oltiin sitten Rauman tokokokeessa, tuomarina Ilkka Stén. Ainut virhe oikeastaan oli, että zetassa seisomisessa meni istumaan, mutta muuten olen tyytyväinen kaikkeen :) Pisteet:

Istuminen 10
Paikallamakuu 9,5
Seuraaminen 8,5
Zeta 6
Luoksetulo 8
Ruutu 10
Ohjattu 10
Metallihyppynouto 10
Tunnari 8
Kaukot 7
276,5p. EVL1 ja FI TVA

Jeeeee, ei enää tokokokeita Rossin kanssa :D Mä aina nauran, että en tykkää tokosta ja silti mun koirat valioituu siitä ensimmäiseksi! No Boltin kanssa sitten taas :)

Josta päästäänkin nuorison treeneihin. Bolt ja Ira on tehnyt yhden agitreenin tällä viikolla. Boltille kolmen "hypyn" suoralla eteenmenoa, vastaanottoa ja kuljettamista. Ja siivekkeen kiertämisen tarjoamista, mikä on nistuukin jo kauempaa ja joka suunnasta. Iralle keppitreeni ja valssitreeni. Kepit oli taas unohtunut, mutta muistui mieleen, kun huomasi ettei saa lepsuilla, valssit oli hyvät :)
Tokopuolella Bolt on mennyt eteenpin hyvin. Seuraamista tekee tarjoamalla jo monta metriä kerrallaan, sivulletulossa avut on vähentyneet, maahanmenossa pyllykin menee jo nopeammin maahan, paikalla istuminen on kunnossa, liikkeestä istuminen hyvällä alulla, liikkeestä seisomisessa kestää jo mun irtoamisen muutaman metrin päähän eikä jalat liiku, luoksetulon perusasentoa on tehty vähän, mutta ajatus siinäkin jo kohdillaan. Ihan super pätevä pentu, koska treenimäärä ei kyllä ole kovin iso, mutta se oppii niin nopeasti! Alla video viime viikolta, kun Bolt tekee ekoja kertoja seuraamista.Iran kanssa aloitettiin AVO-liikkeiden opettelu. Kaukojumppaa istu-maahan, aluksi oli nihkeä istumaan nousussa, mutta varmistui aika nopeasti ja teki hienoja toistoja. Luoksetulon stoppia alettiin tekemään siivekettä kirtämällä ja palloa heittämällä taakse, hyvin reagoi. Noudossa ihan kapulan hakua ja tuontia, vapautus palkalle. Kengurun loikkia menee, mutta on vauhdikas eikä hyöki kapulalle. Kapulan pito treenissä palkkasin lelulla eka muutaman kerran kun koski maassa olevaa kapulaa, siitä odotin että nostaa muutaman centin - palkka ja sitten odotin että nostaa 10cm - palkka. Tästä jatketaan :)

Kyllä hyvien koirien kanssa on kiva treenata ja kisata <3

Something Like Bordercolliet löytää nykyään myös facebookista http://facebook.com/somethinglikebc 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti