11. huhtikuuta 2014

Talviväsymys on poistunut :D

Treenin määrästä päätellen, talviväsymys on poistunut ja kevät on pitkällä :D Täällähän on siis melkein joka päivä 2vkon ajan ollut +10°, lunta on ollut viimeksi tammikuussa, sopii mulle!

Maanantai oli lepopäivä koirilla. Tiistaina oltiin Helin kanssa jäljellä. Heli teki Rossille 600m jäljen, jossa 9keppiä. Siitä ei muuta sanottavaa ole, kuin, että hyvin meni ja kepit 9/9 nousi hienosti! Viime jäljeltä nostettuaan sen viimeisen kepin, se selvästi muisti, että ai nää oli näitä. Ja nyt innoissan nosti kaikki ja toi minulle :)
Itse tein Liinulle 600m jäljen, jossa jana oli noin 20m syvällä ja janalla namia, jotta saa palkan sinne mentyään. Taas janalle lähtö oli nihkeä, mutta muutamalla kannustuksella upposi sinne ja sai palkan siitä. Jatkoi jäljestämistä nyt niin kuin Liinu osaa, eli ERITTÄIN tarkasti. En ymmärrä miten tuossa vauhdissa voi kulmatkin tehdä noin hienosti :) Liinulla oli 6 keppiä, joista 5 nousi heti ja 1 pienellä avulla (olisi ajanut yli).

Keskiviikkona sitten Tiinan kanssa jäljelle. Oltiin uudessa maastossa, jossa oli omat haasteensa (ihmisiä liikkui aika paljon, risukkoa, suoaluetta yms). Tiina talloi molemmille mun koirille jäljet.
Rossilla oli n.700m jälki, jossa 6 keppiä. Jäljesti tosi hyvin, hienosti voi tuohonkin koiraan luottaa jäljellä. Mä olen nyt ajanut jälkiä suurimmaksi osaksi niin, etten pidä liinasta kiinni, vaan kävelen (tai melkein juoksen) perässä, etten vaan vaikuta koiran suuntaan yms. Ross nosti nyt taas vaan 3 keppiä itse ja 3:lla otin liinasta ja pidätin, kun ajoi yli. Nostaa kyllä hyvin kun huomaa virheensä :) Yhdellä kepillä päästin suustani perjkeleen tai jonkun ja se vaikutti koiran loppujälkeen selvästi. Ross ei yleensä ota hernettä nenään, mutta jäljellä (ja muuallakin) voi ohjaaja pitää turpansa kiinni, sanoi Ross :D
Liinun jälki oli taas hyvin täydellinen. Janalla lähetin ja jos alkoi kääntyä jo parin metrin päästä otin takasin. Neljännellä lähetyksellä painoi suoraan janalle ja sai taas namipalkkaa jäljeltä. Jotenkin se tuntui vapautuneemmalta nyt ja jatketaan näin :) Jälki oli noin 600m, josta nousi kepit 5/5. Täytynee ilmottaa pentujen jälkeen Lii heti jälkikokeeseen!

Tostaina oli toko/tottista aamupäivällä Saagan ja Helin kanssa. Rossille tottiskaavion pitkä sivu rytminmuutoksineen ja palkka. Sitten ketjutettuna voi-luokan jäävät ja luoksetulot - palkka. sitten kaikki 3 noutoa ja palkka. Ja vielä eteenmeno, maahan ja palkka. Kaikki ekalla hienosti, en sitten hinkannut enempää. Tokossa tein ruudun paikkaa ja tämä oli tänään vaikeaa. Ross on opetettu keskelle taakse, mutta nyt se jää etuviivan taakse. Sain sitten onnistumisia, kun lelu oli ruudun takana, lähetin koiran ruutuun, se pysähtyi itsenäisesti ruudun taakse, siitä vapautus lelulle ruudun taa. Sitten kaukoja niin, että takajalat on maassa olevan laudan päällä. Kokonainen kaukosetti ja palkka taa, tämä kaksi kertaa, se meni hyvin.

Tokoilemasta sitten rakentamaan rataa agikentälle. Treenaamassa minä, Tiina ja Heli. Ratana Miia Laamasen kisarata 3-luokan makseille, jonak löysin Miian sivuilta.
Päätettiin tehdä kisanmaiset treenit. Meillä oli oikeen pillikin mukana, että voi puhallella lähtölupia ja vähän muutenkin, koska Ross kuumuu pillistä, kun sen jälkeen on aina päässyt radalle. Tehtiin 5minuutin rataantutustuminen ja arvottiin lähtöjärjestys :) 1. Kuura 2. Lumi 3. Ross. Yhdestä virheestä ulos ja seuraavalla kierroksella alusta. Varmaan kolmannella yrityksellä Rossin kanssa päästiin loppusuoralle, mutta prkl teki lentokeinun (mitä se ei siis treeneissä tee), eli kisafiilis vissiin välittyi koiralle. Tosi hyvä, että pääsi puuttumaan tuohon tälläisessa tilanteessa. Puomin kontaktit oli ekoilla kerroilla ihan hirveetä koomailua, siihenkin tuo "kisatilanne" vaikutti selvästi ja kerrankin pääsi siihenkin kunnolla vaikuttamaan :) Palkkasin sitten namilla, kun tuli nopeasti alas ja jäi siihen.
No sitten varmaan kymmenennellä kierroksella päästiin nollana läpi :D Rata oli meille vaikea, kun kukaan muua ei sitä nollana päässyt, ennen kuin päätettiin lopettaa. Lumi ja Kuura treenasi radan sitten läpi kohta kohdalta :) Alla kuva radasta ja Rossin melkein nolla ja nolla.
Tänään aamulla oli taas hyppytreenit. Tehtiin taas taipumista, mutta nostettiin rimojen ulkoreunaa ylemmäs, jotta Ross menisi tiiviimmin sisäreunaa. Vasemmalle meni tosi hienosti, mutta oikealle saisi mennä tiiviimmin. Hyppääminen sen sijaan oli puhdasta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti