8. huhtikuuta 2014

Kolmen lajin viikko...

Jesper jouduttiin päästämään juoksemaan sinne, missä kipua ei ole :/ Ikävä on kova ja siksi pidinkin itseni kiireisenä viime viikon...

Keskiviikkona aksatreenit. Tehtiin yhtä edellis v-lopun ATT:n kisaradoista. Muuten tosi hyvin, mutta puomin kontakti oli aluksi hidas, mutta sain siihen täpäkkyyttä kannustamalla koiraa.

Torstaina kisanomaista tokoa. Kuura ja Ross paikallaoloissa, Tiina tuomarina. Ross meni kaksi kertaa istumisen aikana maahan ja Tiina kävi sen nostamassa. Mun on turha tulla piilosta pois, kun se ottaa sen palkkana... Makaaminen hyvä. Ekassa setissä seuraaminen, zeta, luoksetulo ja ruutu. Kaikki 8-10 arvoisia, mutta ruudussa valuu nyt hiukan sinne reunaan millä puolella itse olen. Eli ruudun paikkaa taas tarkemmaksi keskelle. Toisessa setissä ohjattu, metallihyppynouto ja kaukot (tunnarikapuloita kukaan ei muistanut ottaa mukaan). Ja niin kuin kokeissakin, toisessa setissä nousee vire....... Kun eka liike on ohjattu, niin tuo kyllä ääntelee! Tein liikkeet kisanomaisesti, jotka olivat kuitenkin 8-10 arvoisia, mutta lopuksi vielä ohjatun alkua, niin että Tiina vie kapulat ja minä vapautan Rossin lelulle kun se on rauhassa. Lumin tehdessä voi-luokan paikallamakuu, Ross teki 4minuutin istumisen, josta meni maate taas 2 kertaa, ja Heli nosti ylös. Tosin viimeiset 2min oli sitten istunut nätisti, että ehkä se nyt tajusi jotain :)

Perjantaina ensin Marjon hyppytreenit, jossa olin Rossin kanssa, koska Iralla on juoksut. Tehtiin taipumista ja eihän siinä mitään ongelmaa ole.
Sen jälkeen sitten jälkimetsään. Liinulle 2 janatreeniä näköjanana. Mutta tahmeasti se sinne lähtee, suoruudesta ei tietoakaan, jäljen nostaa, mutta lähtee kuitenkin nenämaassa jonnekin toiseen suuntaan. Jotenkin siis paineistuu janasta, koska ilman janaa ajaa superhyvin jälkeä. Itse en tästä lajista mitään vielä ymmärrä, mutta onneksi kesällä pääsee jälkikoulutuksiin :) No kepit se sitten kuitenkin nosti pikkujäljen päästä innolla...... Rossille noin 300m jälki, Helin tekemä. Nameja siellä täällä ja keppejä 5kpl. Hienosti ajoi, itse vaan roikuin liina päässä :D Keppejä ei kyllä nostanut, mutta ei sillä niitä ole kauheesti ollutkaan, olin niin intona sen jäljestämisestä, että ihan sama jäikö kepit. Viimeisen kepin nosti sitten hienosti ja siitä super palkka. no nyt tiedän, että se jäljestää hyvin, niin voin alkaa keskittymään siihen keppipuoleen :)

Lauantaina oli agilitykisat Porissa maneesissa. Tuomarilla ei vissiin ole nopeaa maksi koiraa itsellä, koska radat oli melkeinpä mahdottomat. Radan päästä päähän ja aina takaakierto, tai muuta vastaavaa. En tykännyt kyllä.... Eka rata oli ihan kiva ja siellä pärjäsi nopeatkin koirat, mutta muuten taisi sellaiset vierellä menijät tehdä tuloksia. Ekalta radalta tuo sika rikkoi renkaan ja tiputti riman, eli 10, huonot hiipivät kontaktit. Toisella lähti inan lapasesta, tiputti riman, mutta kontaktit oli hyvät. Seurutin sen kuitenkin pois sieltä, kun se sikaili. Kolmannella radalle ei sitten tullut rimoja alas, kun oli saanut palautetta siitä. Mutta lähti lapasesta, sitten ei irronnut kun piti, sitten taas lähti lapasesta ja sitten ei irronnut kun piti. Huhhuh! Oma ohjaus ei nyt kuitenkaan ihan noin paskaa mun mielestä ollut. Tää on niin tätä noiden naisreissujen jälkeen ja nyt Iralla on kotona juoksut, katsotaan koska herra palautuu taas maanpinnalle. Mutta se on kumma, että treeneissä se ei kiehu. Joku rutiinijuttu meidän pitää saada kisoihin ja tietty myös mun oma pääkoppa kuntoon :D

Sunnuntaina tein omalla pihalla vähän agia. Lähinnä kepeille vaikeita lähetyksiä. Jaakko sanoi, että harvoin koirat osaa korjata kepeillä taaksepäin jos ne lähetetään kohtisuoraa esim kakkosväliin tai siitä eteenpäin, että ne menee suoraan siihen väliin, mikä on kohtisuoraa edessä. Halusin sitten treenata tämän kuntoon, Jaakko neuvoi laitttamaan vaikka palkan ensin ekaan väliin, että koira ymmärtää lähteä taakse. Olin noin 4metrin päässä kepeistä koira sivullani, kohtisuoraa kakkosväliä kohti, en laittanut palkkaa vaan halusin kokeilla. Sinne se meni ekaan väliin ja kokeilin 3välistä aina 6väliin ja aina se meni 1väliin :) Vaikeutin sitten ja menin lähemmäs. Nyt oltiin 2metrin päässä, josta koira joutuu aika jyrkästi korjaamaan, mutta niin se taas teki virheetöntä suoritusta aina 4väliin asti, yksi korjaus ja taas meni 6väliin asti ilman ongelmia. Menin sitten keppien viimeiseen väliin, vein palkan toiseen päähän ja pienellä käsilähetyksellä pyysin toiseen päähän ekaan väliin ja sieltä se haki palkan. Sitten ilman palkkaa, ja nyt olin tosiaan 2metrin päässä viimeisestä välistä ja kohtisuoraa kepeille, niin oli pakko näyttää kädellä minne suuntaan sen pitää lähteä. Niin se lähti toiseen päähän ja ekasta välistä sisään :) Jes, kerrankin olen osannut opettaa koiralleni keppien avokulman, umpikulma on paljon helpompi :)

Tänään ja huomenna mennään jäljelle, to agilityä treenaamaan, pe hyppytreeneihin ja la taas kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti