23. toukokuuta 2011

reeniä, reeniä :)

Yhden esineruudun olen viikon aikana tehnyt. Tallasin 15x50 ruudun. Liinulle kolme esinettä: molempiin takanurkkiin ja keskelle eteen. Kaikki nousi hyvin. Esineruutu olisi kisavalmis Liinulla :) Rossille vein kaksi esinettä kerralla, niin että se näki viennin. Haki hyvin etuesineen, toinen oli takarajalla, sinne meni vasta kolmannella lähetyksellä. hyvin se silti joka kerta lähtee tekemään hommia, vaikka uusinta lähetyksiä tulisikin. Sillä on jo selvästi kuva, mitä sinne lähdetään tekemään. Rossilla on aivan loistava esineen nosto nopeus, se ei paljon mieti mikä esine se on, vaan hajun saatuaan, ryntää esineelle ja vauhdista nappaa suuhunsa ja tuo heti mulle.

Perjantaina hakuilua. Tallattiin 70x200 rata. Liinulle 12 pistoa, ilman rullaa ja risteilynä läpi. Eli lähetin Liinun maalimiehelle, maalimies palkkasi ja kuljetti eteenpäin, minä huusin koiran pois ja ylilähetyksellä seuraavalle. Koiran kunto on hyvä ja motivaatio kohdillaan, jäi ihan super fiilis :) Rossille risteilyä ja jokin herne sielläkin on kolahtanut paikoilleen. Nyt otettiin perus risteilyä, maalimiehet noin 20-30metrissä. Vaadin koiran pysähtymään joka kerta minun luona, yhden nakin palan verran, ettei se mene yli itsekseen monen metrin päästä minusta. Hallinnassa olikin aikamoisia ongelmia ;) Sain sen kuitenkin loppujen lopuksi aina pysähtymään, ja siitä sai palkan jälkeen jatkaa matkaa heti seuraavalle maalimiehelle. Nyt pistot oli suorat ja tiesi mitä oli tekemässä.
Sunnuntain hakuilua. Tallattiin 50x200 rata. Liinulle sama treeni, yksi pisto vähemmän. Sekä kallion ylitykseen pakeneva apu noin 40metristä, koska on tupannut siellä vähän oikaisemaan. Hyvä treeni taas. Rossille risteilyä. Jos tuli hyvin minun kautta, sai mennä suoraan yli, jos lähti kaartamaan kaukaa, kutsuin luokse ja palkkasin, siitä sai taas jatkaa seuraavalle maalimiehelle. Rossin ei selvästi enää tarvitse nähdä maalimiestä upotakseen syvemmälle metsään :) Lähtee käskystä ja avaa nenun heti!

Jälkeä keskiviikkona: Liinulle 200metrin jälki ilman nameja ja keppejä. Jäljesti noin 70m ja päätti lopettaa siihen...Sen jälkeen 3 hajuerottelu janaa, ensimmäisellä oli edelleen sitä mieltä ettei hänen tarvi tehdä töitä, kun on juoksut ja kaikkea. Siirryin toiselle ja kerroin koiralle, että sinähän teet hommat ja sitten muitta mutkitta teki 2 janaa aivan loistavasti :) Koittaa huijata, huhhuh... Rossille ruutu ennen Liinun jälkiä ja ruutu Liinun jäkien jälkeen. Pikku-poika pysyy ruudussa edelleen moitteettomasti :)
Jälkeä perjantaina. Liinulle 300m jälki, jonka merkkasin itselleni, ettei käy niinkuin viimeksi. Jäljesti tosi hyvin loppuun asti, jeij! Rossille taas ruutu ennen Liinua ja ruutu Liinun jälkeen. Nyt voisi kyllä jo alkaa harkitsemaan kolmion tekemistä ja siitä jäljen aloittamista, koska ruudussa ei ole mitään ongelmaa.

Tottista ja agilityä tietysti kaiken sivussa, edetään tasasen tappavaan tahtiin :) Agista täytyy mainita Rossin nenäkosketuksen edistys. Nyt tarjoaa jo itse ja jättää nenän maahan jo pitkiksi ajoiksi. Niinkuin Elina Jänesniemi epäili, Rossista taitaa tulla sellanen nenäkoskettelija, että pitää pään maassa koko ajan eikä töki maata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti