5. toukokuuta 2011

Päivitystä :)

Hups, "vähän" on päivitykset jääneet...

Treenattu on, parin viikon taukokin kerkesi olemaan, kun allekirjoittanut sairasti oikein perusteellisesti.

Jälkeä olen tehnyt Rossille pellolla 3 makkararuudun verran. Liinulle 4 jälkeä, joista 3 meni loistavasti :) Keppi-ilmaisu on todella hyvä, janaa pitää ehkä vähän treenata eikä vaan lähettää koiraa, sekä hakea oikea mielentila jäljelle. Nyt Liinu käy turhan kuumana jäljestämiseen, joten lenkkiä ennen jälkeä ja rauhottumista ennen lähettämistä. Alan nyt myös treenaamaan hajuerottelua, että koira oppisi erottamaan paremmin jäljen ja takajäljen.

Haussa Rossille on tehty 2 tuulitreeniä. Ihan ekalla maalimiehellä nenä ei ollut auki sitten yhtään. Seisoi vaan maastoutuneen maalimehen vieressä ja katsoi minua, sitten törmäsi maalimieheen ja tajusi että siinä on joku. Tästä eteenpäin on mennyt jo paljon paremmin ja se nenäkin löytynyt. Odotan innolla, että saan siirtää risteilyn metsään. Liinu on ollut kerran hakumetsässä, sille otettiin 8 pistoa, joissa jokaisella maalimies. Liinu oli kiintorulalla. Tämä treeni meni kyllä loistavasti, vauhtia oli tosi hyvin, nenä toimi loistavasti ja ilmaisussa ei mitään moitittavaa! Nyt sitten siirrytään taas siihen 300metrin rataan....

Tottista otettu aika paljon. Ross seuraa jo muutaman askeleen, tekee kokonaista luoksetuloa, jäävät alkaa olemaan siinä vaiheessa, että avut jätetään pian pois, paikallamakuu ja istuminen on kuosissa yms yms... Hyvällä mallilla pentunen :) Liinulla ollaan tehty PK-tottis kaaviota, niin että ekaksi otettu ilmoittautuminen tai paikkamakuu. Tästä suoritukseen virittelyn kautta. Liinu haukkuu jo todella hyvin ja nousee siitä, vietti kestää hyvin koko kaavion. Laukauksia otettu myös molemmille, kumpikaan ei korvaansa heilauta moiselle :)

Liinun kanssa on nyt otettu Vappu Alatalon ohjeiden mukaan hyppytekniikkatreeniä. Tämä agilityä ja PK-metristä varten. Josko saisin sille hinkattua sen oikean ponnistuspaikan kuntoon. Olisi kivempi mennä PK-kokeeseenkin kun koira tekisi hyppynoudon. Vaikka eipä se tottis ole koskaan jäänyt alle 70pisteen vaikka hyppyä ei ollakaan suoritettu...

Agissa Liinulla siis hyppytekniikkaa ja Rossille samalla. Liinulle olen myös tehnyt rataa ilman minkäänlaisia hyppyjä, rimat olleet maassa. Onhan se ohjauksellisesti ja nopeudestaan aivan loistava agikoira, mutta ne hypyt :( Rossin kanssa olen Elina  Jänesniemen pentuagikurssilla. Olen erittäin tyytyväinen kurssiin, vaikka vasta 2 kertaa takana. Viimeksi Ross teki jo 6 esteen rataa, jossa oli takaakiertoja ja valsseja :) Todella vauhdikas tapaus!

Paimentamassakin käytiin. Järjestin paimennuspäivän kasvateille Swedun paimennuskoulussa, jonne mahtui mukaan sitten muutama muukin BC. Liinu oli todella hyvä, kouluttaja vaan sanoi, että meillä on hallintaongelma lampailla :) Aijaa! Liinu on niin vietissä, että sulkee korvat kyllä aika lujasti! Mutta kyllä jo kuljetukset hakukaaret yms sujuu oikein hyvin. Tarttis treenata useammin, niin saisi sen perusradan suoritettua joskus. Ross on äitinsä poika tässä lajissa. Syttyi heti ekalla kerralla ja neljännellä/viimeisellä vedolla osoitti jo todellaista paimennusta. Saatiin kehuja kovasti :) Paimennuksesta lisää kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti