14. toukokuuta 2014

treeniä, kisoja ja fyssari

Rossin kanssa tein viime to tokotreenin, ohhoh :D Tein kaikki EVL-liikkeet ainakin jotenkin. Seuraamista vähän, se oli ok, Zetassa ei mitään ongelmaa, luoksetulossa ekalla kerralla tosi hyvä. Otin luoksetuloa toisella toistolla niin, että kävin palkkaamassa koiran nakilla pysäytyksestä ja jatkoin siitä. Sitten vielä yksi toisto suorana eteen. Ruudussa tein vaan oikean paikan hakemsita läheltä ja hyvin palautui mieleen, ettei siihen etummaiselle sivulle jäädä. Sitten pieni tauko ja sen jälkeen ohjattua, jossa kisoissa on tässä vaiheessa kierrokset kaakossa. Vein pallon merkin taakse, niin ettei koira nähnyt ja kävin viemässä kapulat. Käsky "merkki" ja koira yrittää ampua kapulalle, pyysin pois, eikä se nähnyt edelleenkään palloa. Toisella toistolla yritti vielä mennä kapulalla (kävin joka välissä tietysti näyttämässä kapulat ettei liikaa helpotu), kolmannella kerralla meni merkille ja sitten vasta tajusi, että "hei, täällä on pallo". Muutama toisto näin, että vien pallon salaa ja sen jälkeen kapuloiden nosto ja sitten koira merkille ja palkka siitä. Sitten nostettiin kapula kerran, lähtee liian pienellä kaarella kylläkin oikeaan suuntaan, mutta ajautuu keskelle. Toin kapuloita lähemmäs, jotta saadaan kaari taas kuntoon. Joka kapulan noston jälkeen tulee yksi merkille meno, josta palkka. Sitten metallinouto, se oli hyvä. Tunnari hyvä. Kaukoja tehtiin takajalat laudalla ja ensin lyhyemmästä matkaa ja sitten pidensin kun meni ok. Muutama tälläinen treeni ja kyllä se TVA pitäisi 29.5 irrota sieltä kokeesta :)Perjantaina Liinu pääsi piiiitkästä aikaa lampaille ja aluksia oli vauhtia liikaa, mutta sain sen sitten kuriin. Tehtiin eka perus pyörityksia, ajoa yms, sitten alettiin treenaamaan poispäinajoa koira liinassa. Täytyy käydä katsomassa paimennuskokeita ja lukea sääntöjä, että mitä pitää treenata jos eläkelajina Liinun kanssa treenais perusrataa varten.La agikisoissa Kauhajoella. Eipä kauheesti muuta kerrottavaa, kun että takaakierroista tuli rima SEKÄ kaatui siiveke, eli tässä hiotaan kuntoon ettei sivekettä tarvii nuolla. Okserin myös hyppää nyt liian kaukaa, tähän treeniä. Kontaktit oli AINA hyvät!! Tuloksena 2x hyl ja 5 sij.3.

Ma oli Topi vetämässä agitreenit ja saatiin toivoa, mitä radalle tulee. Pyysin takaakiertoja ja okseria. Takaakiertoihin pistin pituuden sivukepin siiveekken eteen, että joutuu kiertämään myös sen kepin. Okserin laitoin extra pitkäksi. Takaakierrossa tuli eka kepin ja siivekkeen välistä, eli todella läheltä. Laitoin sitten kepin nojaamaan ylhäältä siivekkeeseen niin sitten se kiersi sen. Okseri tuli kerran alas 5:stä ja sain puututtua siihen. Topi huomautti, että jätän valssin usein kesken ja siksi koira menee seläntakaa, tähän täytyy kiinnittää huomiota!!

Varasin fyssarin Rossille heti la kisojen jälkeen, kun ei se normaalisti rimoja pudota ja nyt on tullut jo vaikka kuinka monta. Ti illalla oltiin sitten Tanjan käsittelyssä ja ihan solmussahan tuo oli. Toivottavasti nyt olisi parempi :) Lepoa siis la kisoihin asti treeneistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti