23. heinäkuuta 2013

Kuulumisia

Ollaan me treenattu ja kisattukin :D

Tämän hetken treeneihin kuuluu Rossin tokossa VOI-liikkeiden kisakuntoon viilaus. Liinun ja Rossin hakumetsätreenaus. Molempien tottista, molemmilla agilityä ja molemmilla paimennusta. Eli tekemistä riittää :D Jäljestys on jäänyt tämän kesän ohjelmistosta pois, kun ei vaan ehi! Paimennus on nyt tullut kunnolla kuvioihin, ollaan naapurissa käyty kerran viikossa lampailla, naapuri Jonna kouluttaa meitä. Liinu on ollut tosi hyvä, Rossilla joku lamakausi päällä :)

Menin Rossin kanssa katsomaan Kuuran AVO-luokan tokokoetta ja samalla paikanpäällä ilmoitin Rossin VOI-luokkaan, kun siellä oli tilaa. Tosi hyvä, että ilmotin, vaikka kaikki liikkeet ei olekaan läheskään valmiit, mutta oikeanlainen fiilis saatiin koesuoritukseen ja kaupanpäälle VOI3-tulos ja luokkavoitto :D :D Pisteet: Paikallamakaaminen 10, Seuraaminen 9, Istuminen 0 (jäi seisomaan), Luoksetulo 9 (seisominen valui vähän), Ruutu 6 (ei meinannut löytää), hyppynouto 7 (ei pitänyt luovutuksessa kunnolla kiinni ja kapula putosi), Metallinouto 9, Tunnari 0 (tämä on ihan alussa vasta, ei edes ohjaajan täyskäännöstä oltu tehty), Kaukot 7,5 (seiso-istu vaihtoon 2 käskyä ja tuli eteenpäin 10cm), Kokonaisvaikutus 10, eli yhteensä 208p :)

Liinu voitti taas SBCAK RY.n hakumestaruus hopeaa. Maastoihin en ole tyytyväinen, oli ihmeen laama haussa ja esineitä 0. Tottis 83, se oli ihan ok, mutta ei vieläkään treenien tasolla.
1. Tending Lucky One 2. Starsky Makes the List (kuva: Henriikka Havukunnas)
Liinun kanssa ollaan kisattu haussa kahdessa muussakin kokeessa. Ekana Ulvilassa, jossa ohjaaja sössi metsän ihan urakalla ja koira meni ihan sekasin. Lopetin kesken. Tottis käytiin tekemässä nollakoirana, ja sain palkkailla namilla koiraa suorituksen aikana, jospa nyt se kisasuorituskin olisi Liinulle taas inan kivempaa. Toisesa kokeessa Porissa, valeilmaisut 100m piilolta, jolta oli jo nostanut maalimiehen ja sitten 300metristä, kun ei löytynyt ja koiralta loppui kunto. Tosi huonosti olen lenkittänyt koiria, ovat vaan olleet piahalla touhuumassa kun ollaan tehty pihahammia, hyi minä :( Taas käytiin hötsäilemässä tottiskentällä kokeen päätteeksi :)

Ross on nyt käynyt kahdessa avoimenluokan hakukokeessa kesän aikana. Tottiksista 97p. ja 98p. Esineistä 27p. ja 30p. Mutta sitten henkilöetsintä.... Ekaksi Tampereella teki todella hienosti töitä, mutta 200metrissä ollutta maalimiestä ei ala ilmasemaan vaikka käy siellä monta kertaa. Tuomari sanoi, että vanhoilla säännöillä hän olisi antanut sen tarvittavan pistemäärän kahdesta maalimiehestä, koska koira työskentelee moitteettomasti, mutta uusilla ei voi antaa. Saldoksi siis 245pistettä AVO0. Tässä kokeessa ongelmana siis umpipiilon ilmaisu (tehtiin tätä sitten kotipihassa, eikä siinäkään ennen käskyä alkanut haukkumaan, eli ei olla reenattu täysin umpinaisia piiloja tarpeeksi, vaan sen piti nähdä maalimies ensin). Toisessa kokeessa Raumalla ei työskennellyt kauniisti, ei välillä edes suostunut lähtemään, nosti etukulmasta ja takakulmasta, keskimmäistä oli käynyt moikkaamassa (avopiilo) ja juossut mun luo. Ja taas pisteitä 245, AVO0. Tähän diagnoosina maalimiesmotivaation puute. Nyt treeneissä maalimiehet on keskittynyt pakkaamiseen ja syötellyt namia ja tuonut nameilla koiraa mun luo keskilinjalle. Silti yrittää välillä vaan hilpasta mun luo, eli tosiaankaan ei motivaatio ole nyt kohdistettu oikeaan paikkaan.

Agilityssä onkin sitten ollut hiljasempaa, mutta tuloksia ihan kivasti kuitenkin. Tuplanollavoitto ja ensimmäinen agility-SERT käytiin nappaamassa Vaasasta :) Agility SM- ja Maajoukkuekarsintoihin jäi meiltä uupumaan 2 nollaa, eikä me niitä kyllä metsästettykään, vaan ollaan kisattu todella vähän. Juhannuksena startattiin 2 starttia tuloksina HYL ja 5.

Tässä nyt vähän kuulumisia, treeneistä koitan kirjoitella paremmalla ajalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti