24. heinäkuuta 2013

Aamutreenit

Aamuruuat koirulit on tämän viikon ajan saanut meidän kentällä töitä tehdessä :) Tänään Rossille tokoa ja Liinulle agilityä.

Liinu tekee nyt agissa takaakiertoja, niin että siivekkeen takana on tukki, joka estää sitä menemästä ihan kiinni siivekkeessä. Nyt takaakierrosta tulee kaareva ja hyppy onnistuu hienosti. Teen näitä namilla hyppytreeninä, josta olen laittanut videon aikaisemmin. Kokeilin tänään ilman tukkia, mistä ponnistaa ja KYLLÄ ponnistuspaikka on muuttunut, jes!! Tehtiin myös keppejä ja välistä vetoja. Hypyt näyttää jo tosi hyvälle (rimat korkeimmalla jo :D ). Tehdään tekniikoita ja lähellä työskentelyä nyt kauan ja sitten katsotaan josko se vaikuttaisi positiivisesti myös suoran hyppypätkän ponnistuspaikkoihin.

Rossille ekaksi ruutua. Lähetys pitkältä matkalta, ekat kaksi toistoa meni liian ruudun reunaan - "oho" ja uusi lähetys. Sitten meni hyvin keskelle taakse, tästä pallo palkka. Kaksi onnistumista ja vaihdettiin luoksetuloon. Nyt täytyy pohjustaa tätä sillä, että oltiin 14.7 kuunteluoppilaana Satu Taskisen tokokoulutuksessa ja sain sieltä niin hyvän vinkin ennakointiin! Vinkkinä siis esim lähettää koira kiertämään jotain, ja kutsua koira "tule!" - vaikka ennakoisin, niin palkataan superisti luoksetulosta sivulle tai eteen, ei siis välitetä ennakoinnista, vaan kerrotaan koiralle, että kannattaa tulla täysillä, täällä on maailman kivoin paikka. Välillä pysäytetään hyvästä vauhdista, palkataan ja taas seuraavalla toistolla yms suoraan sivulle/eteen. Jos koira ennakoi niin vahvasti että pysähtyy omin lupinensa niin sanotaan painokkaasti "tule!" ja kun koira tulee, taas super palkka. Tässäkin kriteerit koko ajan mielessä pysäytyksissä - mistä vauhdista pysäyttää, millainen on hyvä pysähdys. Eli vaikka treenaa ennakointia pois, niin ei muut osiotkaan saa kärsiä siitä. Tein  Rossille kaksi kertaa tälläisen treenin, ja jo ekalla kerralla jäi ennakointi kokonaan pois!!! Lähetin kiertoo - "tule!" - Ross pysähtyi itse seisomaan - vaativasti "tule!" - ja annoin runsaasti lihapullaa kun tuli (hiipien) eteeni istumaan. Toinen toisto ihan samanlainen, seuraavalla ei enää pysähtynyt mutta hiippaili, seuraavalla hienolla laukalla koko matkan. Sitten pysäytin ja palkkasin leulla hyvästä seisomisesta. Taas kiertoon ja koira pysähtyy, tulee toisella käskyllä eteen - paljon lihapullaa. Seuraavan toiston tuleekin täysillä eteeni istumaan :D Ja sen koomin ei ole ennakointia näkynyt!! Tänään tein sitten luoksetuloa ilman kiertämistä. Kisapituudella. "Tule!" ja koira laukkaa täysillä eteeni istumaan :) Seuraava toisto ja pysäytin koiran täydestä vauhdista seisomaan - ihan loistava - tästä heitin pallon. Nyt olin ihan varma että seuraavan toiston ennakoi, mutta paskan marjat, sieltä se laukkasi täysillä luokse. Annoin aina kourallisen Rossin aamuruokaa, kun tuli eteeni. Sitten pysäytin maahan luoksetulon loppuosassa ja seuraava toisto taas suorana eikä mitään ennakointia <3 Voiko olla näin yksinkertaista!! Miksei kukaan mulle aikaisemmin ole tuota sanonut. Aina vaan jankutetaan, että älä palkkaa jos hiippailee, kun palkkaat sen huonosta vauhdista.... Jep!
Sitten tunnaria, joka on ollut meille murheenkryyni. Löytää omansa kyllä, jos malttaa haistella tarpeeksi pitkään, yleensä on ottanut vaan ensimmäisen kun tulee vastaan ja sitten se kapula suussa jatkanut etsintää ja vaihtanut omaansa. Eli ei ole malttia. Tein sitten kaksi sellaista lautaa jossa väärät kapulat on ruuvattu kiinni ja oman vaan laitan siihen. Tämä toimii! Muutaman kerran yritti vääriä, mutta alkoikin sitten haistelemaan, kun ei ollut oikotietä onneen. Tänään molemmilla laudoilla (toinen laudanpätkä, toinen on isompi levy) onnistuneet tunnarit ja nyt piilotin omaa jopa niiden lautojen taakse tai eteen nurmikkoon. Joutui siis etsimään kauan, mutta ei silti turvautunut helppoon ratkaisuun, vaan löysi omansa :)
Loppuruoka kippoon ja kippo ruutuun, lähetys pitkältä matkalta ja sai ruokansa ruudusta. Hyvä reeni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti