30. syyskuuta 2013

Yhtä vaille valio :D

Rossin kanssa eilen Kauhajoella agilitykisoissa. Olen taas paininut oman pääkoppani kanssa kisatilanteissa, otan painetta jostain, enkä saa omantasoisia suorituksia aikaiseksi. No nyt sain!! JES! Ensimmäiseltä radalta yksi rima alas, tuloksena 5 etenemällä 5,22m/s sillä pääsi sijalle 3. Rossilla oli n. 2 sekuntia parempi aika kuin kellään muulla... Toiselta radalta sitten se nolla ja voitto päälle sekä toinen A-SERT :) Taas oli n. 2 sekuntia parempi aika kuin kellään muulla. Mutta ennen kaikkea, itse en ollut myöhässä missään kohtaan kummallakaan radalla!!!! Kiitos Rossille, että on niin mhatava ja saan tuntea näitä onnistumisia sen kanssa <3


EVL-liikkeitä ollaan tehty tositarkoituksella kerran, mutta eipä niissä ollut ongelmaa. Kokonainen EVL ruutu meni jo ja Ohjattukin, niin että kapulat oli noin 6 metriä takana. Uusissa liikkeissä ei ole mitään vaikeaa meille, mutta se tunnari on edelleen kesken :D Kaukoja ollaan nyt alettu tekemään uudella tavalla. Nakusttelin Rossin takajalat laudan päälle, ollaan harjoiteltu niiden pysymistä siellä vaikka tapahtuisi mitä. Tästä seuraavaksi lähdetään työstämään kaukoja...

Hakutreeneissäkin ollaan oltu :O Vähän on ollut kadoksissa tuo motivaatio itsellä lajiin, mutta nyt on kyllä ollut parit niin hauskat treenit, että taas oikein odottaa pääsevänsä metsään! Vierailin Sari Kärnän hakuryhmän treeneissä, siellä Rossille 8 suoraa pistoa vierailla maalimiehillä. Ideana ilmaista kaikki uudet tyypit, jotka ovat eri asennoissa. Paljon palkkaa maalimiehiltä ja minä olen vaan se tylsä tyyppi joka antaa keskilinjalla luvan mennä taas maalimiehelle. Tosi hyvä treeni! Lauantaina oltiin Harjavallassa, siellä otin 200m radan kolmella maalimiehellä, EI YHTÄÄN ylilähetystä ;) Koira toimi muuten hyvin, mutta H-valta on niin helppoa maastoa, että olis saanut olla vaikka painot koiran jaloissa, sen verran tuli pistoille syvyyttä ja vauhtia... Erikseen tehtiin vielä piiloleikkejä. Laitettiin neljä piiloa lähekkäin, joihin yhteen meni maalimies. Koiran piti tarkistaa piilot ja ilmaista oikea. Liinulta tämä meni kyllä niin hienosti <3 Ross alkoi haukkumaan ensimmäistä piiloa, missä luuli mm:n olevan, sen jälkeen haistoi ja etsi oikean. Tätä teki varmaan 4 toistoa, mm oli aina eri piilossa ja Rosskin haukkui aina eri piiloa ensin. Kunnes sitten tajusi avata ENSIN nenä ja sitten vasta ääni. Hyvin se silti aina tarkisti onko siellä ketään, ei siis koskaan jäänyt haukkumaan tyhjää piiloa.
Liinu piiloleikeissä :)
Ennen Sarin hakutreenejä otin Rossille esineruudun. Noin 10m leveä ja 50m pitkä kaistale. Kolme esinettä, yksi maassa ja kaksi roikkui noin 40cm korkeudella puun oksassa (eri puussa:)). Nosti takarajalata ensin maassa olleen esineen, sen jälkeen joutuikin tekemään töitä löytääkseen toiset. Mutta heti kun hoksasi ottaa ilmavainua, niin löysi molemmat tosi nopeasti.
Harjavallan hakuilujen jälkeen tehtiin myös esineruutu. Tallattiin kisakokoinen ruutu. Esineita laitettiin 6kpl kaikki n.30-40cm korkeudessa oksilla yms. Tämä kyllä auttaa ihan suunnattomasti siihen ettei koira työskentele nenä maassa! Rossilla kolme pistoa ja 3 esinettä, Liinulla 4 pistoa ja 3 esinettä. Jes!

tänään käytiin tottistelemassa. Liinu pääsi kentälle vain leikkimään kahden lelun leikkiä :) Rossille tasamaanoutoa, jossa palkkasin kapulan heitettyäni siitä ettei ennakoi noutoa tai liikahda sivulla. Muutama kokonainen nouto. Hyppynoudossa oli taas vauhtia ja vaarallisia tilanteita, elämänsä ensimmäisen kerran osui hyppyesteeseen. Johtui liiasta vauhdista, loput toistot tosi hyviä. Estenouto kokonaisuudessaan hyvä, ei hiottavaa :) Lyhyitä pätkiä seuraamista, laukauksia siellä täällä. Pieni reagointi, kun ei olla taas ammuttu sitten viime kokeen... Mutta seuraaminen pysyi hienona. Jäävät ja luoksetulo kunnossa :) Eteenmeno hieno, ei edes seuraamisessa keulinut!

1 kommentti: